Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principe akkoord CAO NoordNed en Syntus

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten:Principe-akkoord CAO NoordNed en Syntus

Principe akkoord CAO NoordNed en Syntus

De 1000 werknemers van de vervoersbedrijven NoordNed en Syntus krijgen een nieuwe CAO. FNV Bondgenoten bereikte vandaag een principe-akkoord over de zogeheten CAO Multi Modaal Vervoer.
Bestuurder Gerben Hardeveld van FNV Bondgenoten is vooral te spreken over de loonsverhoging en de experimentregeling omtrent rust- en rijtijden. Deze regeling geeft werknemers meer zeggenschap over hun eigen vrije tijd.

De CAO heeft een looptijd van twee jaar en loopt tot 1 januari 2004. Per 1 januari 2002 gaan de lonen met 3,5 procent omhoog. Op 1 januari 2003 stijgen de salarissen met nog eens 3,75 procent. Daarnaast ontvangen de werknemers op 1 december 2003 een eenmalige uitkering van
0,5 procent van het jaarsalaris.
Omdat bij Noordned en Syntus de rust- en rijtijdenregelingen van NS en het Openbaar Vervoer geïntegreerd moeten worden geldt er een experimentregeling. Die geeft werknemers meer zeggenschap over wanneer zij willen werken en wanneer men vrij is. Het personeel kan een jaar van tevoren aangeven op welk dagdeel zij inzetbaar zijn. Daardoor zijn zij beter in staat om werk en privé op elkaar af te stemmen.

Meer informatie:
Gerben Hardeveld, bestuurder, 06-51257805

15 mrt 02 13:21

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie