Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 15-03-2002

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.50 uur) Vrijdag 15 maart 2002

Eijsden, hennepkwekerij aangetroffen:

In een woning aan de Capucijnenstraat te Eijsden heeft de politie donderdag 14 maart 2002 een hennepkwekerij aangetroffen. Deze werd na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van Justitie ontmanteld.
In het bijzijn van de bewoonster stelde de politie donderdagmorgen kort voor het middaguur een controle in een berging in behorende bij de woning aan de Capucijnenstraat. In de berging werd een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 243 hennepplanten. Verder trof de politie 8 assimilatielampen aan, 7 transformatoren, klokschakelaars, ventilatoren, een koolstoffilter, groeimiddelen en een waterpomp. Na overleg met de officier van justitie en na monsterneming van de planten werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. Tegen de 40 jarige bewoonster wordt in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt.

Valkenburg, snelheidscontroles:
Op donderdag 14 maart 2002 hebben in Valkenburg en omgeving op verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. De plaatsen waar de radarauto opgesteld werd betroffen de Rijksweg te Cadier en Keer, Sint Gerlach, de Spoorlaan en de Hekerweg te Valkenburg en, de Rijksweg te Berg en Terblijt. In het totaal controleerde de radarauto de snelheid van 1115 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 31 bestuurders harder reden dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid. Een overschrijding van de maximum snelheid van 33 km per uur was de hoogste overtreding die gemeten werd op de Rijksweg te Cadier en Keer. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, verkeerscontrole:
Donderdag 14 maart 2002 heeft tussen 16.00 en 24.00 uur in Maastricht-West een verkeerscontrole plaatsgevonden waarbij 91 motorvoertuigen en de inzittenden daarvan uitgebreid gecontroleerd werden.
Motorrijders van de politie surveilleerden donderdagmiddag en avond op het Tongerseplein of de directe omgeving daarvan en selecteerden uit het verkeer motorvoertuigen die ter controle overgebracht werden naar de garage aan het hoofdbureau van politie te Maastricht. Daar werden de voertuigen en de inzittenden daarvan uitgebreid gecontroleerd. De politie maakte 38 processen-verbaal op wegens uiteenlopende feiten. De meeste bleken technische gebreken aan voertuigen te zijn verlichting defect, kale banden of kapotte uitlaat-. Zeventien bestuurders betaalden de opgelegde geldboetes meteen of betaalden deze via een betaalautomaat aan het bureau. Totaal geïnde geldboetes bedroeg euro 1115.
Een douanebeambte constateerde dat de bestuurder van een personenauto reed in een dieselauto en in de brandstoftank rode diesel werd aangetroffen, terwijl dit blauwe diesel dient te zijn. Het leverde de bestuurder een boete op van euro 226.
In drie gecontroleerde autos werden wapens of vreemde voorwerpen aangetroffen. Dit betrof een breekijzer beboet met 75 euro, een aansteker pistool beboet met 225 euro en twee messen beboet met 90 euro.

Maastricht, woninginbraak:
Tussen donderdag 14 maart 18.00 uur en vrijdagmorgen kort na middernacht heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Burgemeester Hennequinstraat te Maastricht. De inbreker verschafte zich de toegang door de voordeur te forceren. De woning werd geheel doorzocht waarbij onder andere en playstation, een videorecorder en een geldkistje met een nog onbekende inhoud werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Bunde, woninginbraken:
Donderdagavond heeft een inbraak plaatsgevonden in twee naast elkaar gelegen woningen aan de Leenhof te Bunde. Een bewoner van de Leenhof bemerkte donderdagavond bij zijn thuiskomst dat er bij de buren een inbraak had plaatsgevonden. Toen hij naar zijn eigen woning ging bemerkte hij dat ook hij het slachtoffer was geworden van een woninginbraak.
In zijn woning werd de toegang verkregen na het ingooien van een ruit en vervolgens door handreiking openen van een deur. Uit zijn woning werd audioapparatuur ontvreemd. In de naastgelegen woning werd na het ingooien van twee grote ruiten ook door handreiking een deur van een schuifpui geopend. Na het doorzoeken van de woning werden hier onder andere een breedbeeld tv en een GSM ontvreemd. Beide buren hebben bij de politie aangifte gedaan van de inbraak.

Meerssen, overval op drogisterij:
Donderdagavond 14 maart 2002 heeft een gewapende man een overval gepleegd op een drogisterij gevestigd aan de Bunderstraat te Meerssen.

De man kwam omstreeks 19.50 uur de drogisterij binnen waarin op dat moment geen klanten aanwezig waren. De man droeg een bivakmuts over zijn hoofd en had een vuurwapen is zijn hand. Hiermee bedreigde hij de caissière en dwong haar de kassa open te maken en het daarin aanwezig kasgeld af te geven. De caissière gaf het aanwezige kasgeld af, onbekend hoeveel dit bedroeg, waarop de overvaller meteen de zaak verliet. Meteen daarop werd de politie geïnformeerd. Vermoedelijk heeft de overvaller een kompaan gehad die op straat op de uitkijk heeft gestaan. Het personeel van de drogisterij had kort voor de overval een aantal keren twee mannen langs de geopende deur van de drogisterij zien lopen. Toen de overvaller de drogisterij verliet liep een man langs de deur van de drogisterij die het personeel herkende als een van de mannen die al vaker die avond langs de drogisterij waren gelopen. Deze mannen hadden een blanke huidskleur. De overvaller had een lengte van 180 tot 185. Hij had een normaal postuur en droeg zwarte kleding. Mogelijk zijn kompaan had een lengte tussen de 175 en 180 lang, had een tenger postuur, een iets ingevallen gezicht en donker blond kort geknipt haar.
De gewaarschuwde politie heeft een uitgebreid onderzoek gedaan maar de overvaller en zijn kompaan werden niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen die het tweetal mogelijk kort voor of na de overval over de Bunderstraat hebben zien lopen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de basiseenheid Heuvelland gevestigd aan de Nieuweweg te Valkenburg. Telefoon 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie