Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Faillissement Buigstaal in Alkmaar was niet nodig geweest

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

15-03-2002

Faillissement Buigstaal in Alkmaar was niet nodig geweest

Volgens CNV Metaaltechniek had het gisteren uitgesproken faillissement van Buigstaal in Alkmaar kunnen worden voorkomen. Volgens het CNV is de directie onvoldoende attent geweest op onrendabele orders.

Buigstaal hield zich bezig met het buigen en lassen van buizen ten behoeve van de apparatenbouw, de petrochemische industrie en de offshore. Het bedrijf kende een dikke orderportefeuille, er was maar weinig concurrentie en er werd veel overgewerkt. Het bedrijf ging toch failliet doordat de klanten de prijzen steeds verder uitknepen en de directie geen duidelijke keuzen maakte.
Vakgroepbestuurder Dolf Polders vindt deze gang van zaken doodzonde: "De directie had wat mij betreft sterker knopen moeten doorhakken en onrendabele orders moeten afstoten." Men is bezig met een doorstart-scenario, waarbij de helft van de 50 werknemers meekunnen.CNV Metaaltechniek is van mening, dat deze 25 mensen een afspiegeling moeten vormen van het personeelsbestand. Voor de andere helft wordt gezocht naar ander werk met inschakeling van het opleidings- en ontwikkelingsfonds OOM.

Nadere inlichtingen:


· Dolf Polders (vakgroepbestuurder)
023 - 5684670

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie