Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie investeert in bedrijventerrein Zeist

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie investeert in bedrijventerrein Zeist

15-03-2002
De provincie Utrecht investeert met steun van het ministerie van Economische Zaken ruim 780.000,- in verbetering van het bedrijventerrein Sigma te Zeist. Het braakliggende bedrijventerrein krijgt een omvangrijke face lift en zal plaats bieden aan circa tien Zeister bedrijven.
Het Sigmaterrein is ruim 2 hectare groot en bevindt zich in het noordoosten van Zeist. Nu nog is het een verpauperd bedrijventerrein, waar ooit de verffabriek Sigma Coatings actief was. Samen met de eigenaar van het terrein gaat de gemeente Zeist deze locatie opnieuw ontwikkelen. Ter hoogte van het terrein komt op de provinciale weg N224 een rotonde, waardoor de toegang tot deze locatie aanzienlijk wordt verbeterd. Het plan voorziet verder in een representatieve zone op het bedrijventerrein, met daarachter een groenstrook die een aantal milieuhinderlijke bedrijven afschermt voor het oog. Deze bedrijven zijn nu nog in het centrum van Zeist gevestigd, midden in een woonwijk, en hebben geen mogelijkheden tot uitbreiding. Op het nieuwe bedrijvenpark Seyst zullen deze ondernemingen beter tot hun recht komen.

Extra aandacht voor duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de bouw van het nieuwe bedrijvenpark Seyst. Het terrein wordt gerealiseerd volgens het convenant Duurzaam Bouwen dat door de gemeente is opgesteld. Zo wordt het regenwater opgevangen en doorgeleid naar speciale infiltratievelden. Deze helpen mee in de strijd tegen de verdroging op de Utrechtse Heuvelrug. De gebouwen worden verder zo gebouwd, dat deze efficiënt omgaan met gas en elektra. Om ruimte te sparen voor zoveel mogelijk ondernemers worden de bedrijfspanden bovendien geschakeld gebouwd. Parkeerplaatsen - vooral in de representatieve zone - verdwijnen half verdiept in de grond.

Het nieuwe bedrijvenpark Seyst levert werkgelegenheid op voor circa 250 personen. Om dit project mogelijk te maken, reserveert de provincie Utrecht ruim 100.000,- uit het fonds voor Economische en Toeristische Ontwikkeling. De grond op het Sigma terrein is inmiddels voor een belangrijk gedeelte gesaneerd. Uitgifte van de grond voor de nieuwe bedrijven start in de loop van dit jaar.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie