Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie investeert in bedrijventerrein Amerongen

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie investeert in bedrijventerrein Amerongen

12-03-2002
De provincie Utrecht investeert met steun van het ministerie van Economische Zaken ruim 390.000 ,- in verbetering van het bedrijventerrein van Amerongen. Met deze financiële bijdrage kan de gemeente Amerongen nog dit jaar een start maken met een kwaliteitsslag.
Het bedrijventerrein van Amerongen, dat plaats biedt aan ongeveer 23 ondernemingen, is ruim 50 jaar oud en inmiddels hard toe aan een opknapbeurt. Zo kampt het terrein met problemen als ruimtegebrek en maakt de bedrijvenlocatie een rommelige en verwaarloosde indruk, zo is gebleken uit een ontwikkelingsvisie van de gemeente Amerongen. Een ander probleem is de gebrekkige toegang tot het bedrijventerrein - de hoofdingang is weliswaar de provinciale weg N225, maar auto's rijden ook via de nabijgelegen woonwijk het terrein in en uit. Dit levert veel klachten op over een gebrekkige verkeersveiligheid.

De gemeente Amerongen wil nieuw leven in het bedrijventerrein blazen. Om te beginnen wordt de infrastructuur op het terrein zelf verbeterd. De drie toegangswegen via de woonwijk worden afgesloten voor auto's (met uitzondering van hulpdiensten). Verder komen er parkeerplaatsen voor vrachtwagens; deze parkeren nu nog vaak in de woonomgeving. Op het noordelijk deel van het terrein tenslotte komen vijf nieuwe bedrijfsunits.

Intensief bouwen
De gemeente Amerongen wil extra aandacht besteden aan intensief bouwen op het bedrijventerrein, zodat de bedrijven optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Met dit doel voor ogen brengt de gemeente van elk perceel op het terrein de bebouwingspercentages in kaart. Deze kaart moet het gemakkelijker maken om tot ruilverkaveling over te gaan.

Het bedrijventerrein Amerongen biedt werkgelegenheid aan ongeveer 270 personen. Met name voor de locale bedrijven is dit terrein van groot belang. Om gebruik te maken van het extra geld van het ministerie van Economische Zaken reserveert de provincie Utrecht 51.000,- voor dit project. Met de totale subsidie van zowel rijk als provincie kan dit project nu definitief worden gerealiseerd.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie