Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitspraken in Zembla kwetsend voor bouw

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ALGEMEEN VERBOND BOUWBEDRIJF

AVBB: Uitspraken in Zembla kwetsend voor bouw

Persbericht

Den Haag, 15 maart 2002

AVBB: Uitspraken in Zembla kwetsend voor
bouwbedrijven en hun werknemers

Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) vindt uitspraken die vanavond in het televisieprogramma Zembla worden gedaan kwetsend voor de ondernemers en werknemers in de bouw.
Het AVBB is verbolgen over uitspraken van oud-bestuurder Terlingen die in de uitzending verklaart dat 'vrijwel de hele bouwsector zich schuldig maakt aan het omkopen van ambtenaren'. Dit is volstrekt onjuist. De Nederlandse aannemer en de Nederlandse ambtenaar zijn niet corrupt. Het AVBB neemt afstand van de uitspraken en laat ze geheel voor rekening van degenen die ze doen.
De overkoepelende organisatie van de bouw baseert zich bij haar reactie op het persbericht dat de redactie van Zembla heeft verspreid. Het AVBB heeft verder geen kennis kunnen nemen van de inhoud van de uitzending.

Al eerder heeft de organisatie aangegeven omkoping en smeergelden volstrekt af te wijzen. In voorkomende gevallen moeten deze worden bestraft.
Ten aanzien van de in het persbericht aangehaalde uitspraken van Terlingen en Bos gaat het AVBB ervan uit dat betrokkenen in het verleden hun plicht hebben gedaan de geconstateerde overtredingen gedocumenteerd neer te leggen bij Justitie. De overkoepelende bouworganisatie heeft er het volste vertrouwen in dat bij voldoende grond gedegen onderzoek zal plaatsvinden en dat waar nodig op basis van bewezen feiten vervolging zal plaatsvinden.

Voor nadere informatie:
AVBB, afdeling Communicatie, Paul Wouters,
telefoon (070) 3286213, privé (079) 3621449, mobiel 06-20302622

15 mrt 02 16:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie