Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht A'dam Amstelland 15-03-2002

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten

Politie Amsterdam-Amstelland

LET OP PINPASDIEVEN!
15-3-2002. Afgelopen weken hebben onbekenden pinpassen gestolen uit geldautomaten in Amsterdam. Van diverse slachtoffers zijn honderden euros van de rekening afgeschreven. Het onderzoeksteam is bezig de daders te achterhalen.

Werkwijze
De daders manipuleren de gleuf van de geldautomaat, zodat de pinpas vast komt te zitten. De geldopnemer krijgt zijn of haar pinpas niet terug uit de automaat. Een van de daders komt dan 'helpen'. Hij of zij vertelt dat de pas eruit komt als men opnieuw de pincode intoetst. De pas komt echter niet uit de automaat. De eigenaar gaat vervolgens weg. De zogenaamd hulpvaardige dader weet door manipulatie de vastzittende pinpas uit de geldautomaat te halen. Hij is dan in het bezit van pinpas en pincode, die hij heeft zien intoetsen. Vervolgens haalt de dader geld van de bankrekening van het slachtoffer af.

Tips voor pinpasgebruikers

Zorg dat niemand het intoetsen van uw pincode kan zien!

Toets nooit in het bijzijn van een ander een tweede keer uw pincode in!

Volg de instructie op het beeldscherm van de automaat!

Als de pinpas vastzit, kijk dan of er iets voor de insteekgleuf geplakt zit. Waarschuw als dat zo is het bankpersoneel of na sluitingstijd de politie!
Taxichauffeur overvallen
15-3-2002. Gisteravond rond half elf werd een taxichauffeur overvallen door twee onbekende mannen. De chauffeur stond bij de standplaats op de Prins Hendrikkade op klanten te wachten. Op een gegeven moment stapten twee mannen in. De chauffeur moest richting Holendrecht rijden. Daar aangekomen ontpopten de klanten zich als overvallers. De chauffeur moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn geld afgeven. De daders vluchtten vervolgens weg. De bestuurder raakte niet gewond. Gewond bij arbeidsongeval
15-3-2002. Vanochtend rond elf uur is een 29-jarige man uit Amsterdam tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Australiëhavenweg gewond geraakt. Het slachtoffer was met werkzaamheden bezig bij een rooster. Hij maakte vermoedelijk een misstap en viel in een gat van ongeveer 2,5 meter diep. De man liep heup- en knieletsel op. Hij werd door de GG en GD voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Aanhoudingen dubbele moordzaak
15-3-2002. Op woensdag 13 maart heeft de recherche twee mannen (25 en 29 jaar oud) aangehouden. Zij worden ervan verdacht iets te maken te hebben met de moord op twee Rotterdamse broers, gepleegd op 12 en 13 februari 2002 op de Erasmusgracht en Buskenblaserstraat in Amsterdam. De aangehouden mannen kwamen tijdens het rechercheonderzoek als verdachten in beeld.
Estafette-controle
15-3-2002. Gisteren hebben de wijkteams Klimopweg en Waddenweg een gezamenlijke voertuigcontrole gehouden op de Meeuwenlaan en het Plein Spanje. De controle werd gehouden in het kader van Estafette 2002, gericht tegen voertuigcriminaliteit. Ongeveer 30 politiemensen werden ingezet. In totaal werden 123 brom- en snorfietsen gecontroleerd; er werden 73 bekeuringen uitgeschreven. Een bestuurder werd aangehouden omdat hij op een gestolen brommer reed. Een bromfiets werd in beslag genomen omdat het framenummer afwijkingen vertoonde. De komende tijd volgen nog meer controles in het kader van de Estafette 2002.
Straatrover aangehouden
15-3-2002. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 16-jarige jongen het slachtoffer van een straatroof op de Vinkenstraat. Een 19-jarige verdachte werd door de politie op heterdaad aangehouden.

De jongen wilde samen met een vriend wat gaan drinken. Op een gegeven moment werden zij door een onbekende man benaderd. Hij bood hen drugs aan. De jongens deelden hem mede dat zij niet geïnteresseerd waren en liepen verder. De man bleef hen echter achterna lopen. Plotseling trok hij een mes en greep één van de jongens bij zijn kleding. Hij vroeg om geld en doorzocht de kleding van de jongen. Diens vriend werd bang dat hen iets zou overkomen en besloot zijn portemonnee af te geven. Op datzelfde moment arriveerden surveillerende politieagenten. De dader gooide de portemonnee weg en rende weg in de richting van de Haarlemmer Houttuinen. Na een korte achtervolging werd hij in de omgeving aangehouden en ingesloten.
Aanrijding door bellende fietser
15-3-2002. Gisteravond rond half zeven raakte een 34-jarige fietser uit Amsterdam gewond bij een aanrijding met een andere fietser op de Weesperzijde. De vrouw reed over het fietspad richting Eerste Oosterparkstraat toen zij werd gebeld op haar mobiele telefoon. Op het moment dat zij opnam, werd zij links voorbij gereden door een andere fietser die zij niet gezien had. Hierdoor raakten de twee elkaar en viel de bellende fietser op de grond. Ze werd ter plaatse door de GG & GD behandeld omdat zij zich duizelig voelde. De andere fietser liep geen letsel op.
Getuigen gevraagd!
12-3-2002. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar getuigen van enkele (recente) misdrijven. Klik hier voor meer informatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie