Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestuurders oog in oog met vluchtelingenproblematiek

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Kerken in Aktie

Datum: 15/03/2002
Bron: de Raad van kerken in Nederland
Kerken en vluchtelingenprogramma
Amersfoort/Eibergen, 15 maart 2002

Dit is een officieel persbericht van de Raad van Kerken in Nederland

BESTUURDERS OOG IN OOG MET VLUCHTELINGENPROBLEMATIEK

De Raad van Kerken in Nederland voert actie in verschillende plaatsen om politieke en kerkelijke bestuurders in contact te brengen met asielzoekers, die bij kerken en andere maatschappelijke organisaties opvang vinden. Doel van de actie is de gevoeligheid bij bestuurders te vergroten voor de problematiek van de vluchtelingen die van overheidswege op straat staan en die door de kerken worden opgevangen. De eerste ontmoeting vindt plaats op 19 maart in Eibergen.

Andere plaatsen waar het initiatief wordt overgenomen zijn onder meer Leeuwarden, Almere Haven, Assen, Delft, Heerlen, Den Bosch, Groningen. De Raad van Kerken ziet de bezoeken als onderdeel van een bredere campagne getiteld: Humaan Bestaan, vluchtelingen laat je niet op straat staan.

De campagne loopt uit op een manifestatie op 13 april in Den Haag. Tijdens deze manifestatie gaan leden van de Raad van Kerken en andere organisaties in debat met lokale bestuurders en landelijke politici. De discussie wordt toegespitst op het ontbreken van opvang voor asielzoekers die rechtmatig in Nederland zijn, en van hen die uitgeprocedeerd zijn, maar om technische redenen (nog) niet terug kunnen. Staatssecretaris Ella Kalsbeek zal een manifest in ontvangst nemen, waarin de Raad van Kerken de Nederlandse overheid oproept onderdak te bieden aan diverse categorieën vluchtelingen die op straat staan.

Voor menig politicus is de opvang van asielzoekers een papieren probleem, aldus initiatiefneemster Geesje Werkman van de projectgroep vluchtelingen van de landelijke Raad van Kerken. Het probleem heeft geen gezicht, waardoor de besluitvorming nodeloos inhumaan lijkt te blijven. Door gesprekken te voeren met concrete mensen hoopt de Raad van Kerken gevoeligheid te ontwikkelen voor de situatie van de vluchtelingen. Zij die op werkbezoek gaan bij de asielzoekers tonen alleen al door zo'n bezoek dat zij oog hebben voor de vragen die hier leven.

De Raad van Kerken heeft alle fracties in de gemeenten en provincies uitgenodigd. Zij krijgen tijdens hun bezoek uitleg van het project en maken kennis met asielzoekers en vrijwilligers. Voor meer informatie:

Geesje Werkman, projectleider ?Voor een humaan bestaan? van de Raad van Kerken, tel. 030 - 88 01 756

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie