Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 16-03-2002

Datum nieuwsfeit: 16-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 16-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Inbraken in autos
ALMERE In diverse straten in Almere zijn in de nacht van donderdag op vrijdag autos opengebroken. In totaal werden 17 autos aangepakt. In 7 gevallen is er niets meegenomen. In bijna alle gevallen is een portierraampje ingeslagen. De buit bestaat uit 5 radio-cd-spelers, 2 radardetectoren, twee tasjes en een digitale camera.

DRONTEN Op de Boegspriet werden in de nacht van donderdag op vrijdag twee autos opengebroken, en op de Buiskap één auto. Ook hier werden ruitjes ingeslagen en werden drie radio-cd-spelers en een radardetector meegenomen.

Gewonde door verkeerd inhalen
ZEEWOLDE Op de Nijkerkerweg is vrijdagmiddag een 30-jarige automobilist uit Lelystad gewond geraakt door een verkeerde inhaalmanoeuvre van een tegenligger. Deze tegenligger, een 30-jarige inwoner van Apeldoorn, haalde een vrachtauto in omdat een voor hem rijdende auto dat ook deed. De voor hem rijdende auto haalde het wel, hij niet.
Het slachtoffer is door de brandweer en de GGD uit de auto gehaald en met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis in Almere.

Aanhouding terzake poging tot doodslag
LELYSTAD Een 24-jarige inwoonster van Lelystad is vrijdagnacht van tweehoog uit haar flatwoning aan de Blokkerhoek gevallen. In de woning waren sporen van een worsteling zichtbaar. Een nog in de woning aanwezige 21-jarige man uit Harderwijk is als verdachte aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De politie stelt een onderzoek naar de toedracht van het voorval.

Aanhouding bij vechtpartij
LELYSTAD Voor de deur van een horeca-onderneming in de Neringpassage ontstond vrijdagnacht tumult omdat een aantal personen niet werd binnengelaten wegens de drukte. Tegen de portier werden discriminerende opmerkingen gemaakt en de gemoederen begonnen hoog op te lopen. Toen de politie het clubje mensen wilde verwijderen werd één der betrokkenen, een 34-jarige inwoonster van Lelystad, agressief tegen de politie. Zij is aangehouden terzake mishandeling van een ambtenaar en verzet tegen haar aanhouding. Na de komst van een diensthond (die overigens niet daadwerkelijk werd ingezet) keerde de rust weer.

Rijden onder invloed
URK Bij een rijdende alcoholcontrole op Urk werden vrijdagavond 7 verkeersdeelnemers betrapt op het rijden onder invloed. De promillages varieerden van 260 ug/l (0,59 promille) tot 645 ug/l (1,46 promille). Eén bromfietser trachtte te vluchten over een smal paadje langs een sloot. Hij kwam echter in een kuil terecht, sloeg over de kop en kwam in de sloot tot stilstand, waar hij alsnog in de kraag gevat werd.

SWIFTERBANT Op de Buitenhof werd vrijdagnacht een 49-jarige automobilist uit Swifterbant aangehouden met 470 ug/l (1,06 promille) alcohol in het bloed. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Een 55-jarige automobilist uit Almere werd vrijdagnacht op de Buitenhoutsedreef aangehouden omdat hij de gehele rijbaan nodig had en zelfs bijna in de berm belandde. Hij blies 785 ug/l (1,78 promille). De verdachte krijgt een proces-verbaal en heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie