Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 16-03-2002

Datum nieuwsfeit: 16-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.50 uur

Man en vrouw aangehouden

UTRECHT Tegen een 43-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Utrecht wordt proces-verbaal opgemaakt terzake van heling en valsheid in geschrifte. De samenwonende man en vrouw worden ervan verdacht de gemeente Utrecht te hebben benadeeld voor ruim 160.000 euro. De gemeente Utrecht start een terugvorderingprocedure.

De Sociale Recherche stelde naar aanleiding van de woonsituatie en werkomstandigheden van de man en de vrouw een nader onderzoek in. Hieruit bleek dat de 43-jarige man sinds 1982 een WAO uitkering van het GAK genoot voor een alleenstaande. De 32-jarige vrouw kreeg een bijstandsuitkering naar de norm van een 1 oudergezin.

Ook werd vastgesteld dat zij sinds 1983 een gezamenlijke huishouding voerden en daarbij de laatste jaren ook betaalde werkzaamheden verrichtten, maar dit niet hadden opgegeven bij de Sociale Dienst.

De man en de vrouw zijn na afronding van het onderzoek inmiddels weer in vrijheid gesteld. Personen die een uitkering van de sociale dienst van de gemeente Utrecht ontvangen zijn verplicht om iedere maand een inkomstenformulier in te vullen. Hierop moeten wijzigingen als inkomsten en woonsituatie worden vermeld. Naar aanleiding van deze ingevulde formulieren wordt dan de hoogte en het recht op bijstand vastgesteld.

Jongens aangehouden

UTRECHT Vier jongens uit Utrecht van 14 en 15 jaar zijn vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling. De groep had zonder verder enige aanleiding een 15-jarige jongen uit Utrecht van zijn fiets geschopt. Het incident zou plaats hebben gehad nabij de bushalte gelegen aan de IJsselsteinstraat.

Het slachtoffer liep door de schoppen diverse blauwe plekken op en stelde zich onder doktersbehandeling. De politie stelt een nader onderzoek in.

Extra toezicht openbaar vervoer

UTRECHT Naar aanleiding van het feit dat op buslijn 13 van het openbaar vervoer herhaaldelijk vernielingen en baldadigheden plaatsvinden, houdt de politie samen met medewerkers van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Utrecht deze buslijn extra in de gaten.

Op vrijdagmiddag werd gezien dat een 13-jarige jongen uit Utrecht op de Rubenslaan stenen gooide naar de aanrijdende bus waarop hij werd aangehouden. Daarnaast werden vier jongeren aangehouden die zich schuldig hadden gemaakt aan openlijke geweldpleging, baldadigheid en overtreding van de regels in een bus. Ook had een van hen geen geldig plaatsbewijs. Dergelijke controles zullen de komende dagen vaker worden gehouden.

Man aangehouden

UTECHT Een 23-jarige man zonder vast woonadres is vrijdagavond op heterdaad betrapt bij het inbreken in een geparkeerde auto op de Baden-Powellweg. Een politieman zag dat de man bezig was om de geluidsboxen los te wrikken.

Uit onderzoek bleek dat de auto eigendom was van een garagebedrijf uit Utrecht. De man verklaarde dat hij deze auto ging kopen van een vriend en alvast de radio in mocht bouwen.

Mannen aangehouden voor verkoop gestolen kaarten UTRECHT Een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 21-jarige man uit Groningen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Oudegracht aangehouden op verdenking van het verkopen van gestolen toegangskaarten.

De kaarten zouden ongeveer twee weken geleden gestolen zijn uit een winkel aan de Oudegracht. Bij de twee werd ook een kleine hoeveelheid weed aangetroffen.

Voorlopig zitten de mannen vast voor nader onderzoek en verhoor.

Alcoholcontrole
UTRECHT Bij een alcoholcontrole op vrijdagmiddag en avond tussen 16.00 en 23.00 uur op de Burgemeester Norbruislaan, Neijenoord en de Albert Schweitzerdreef werden in totaal 523 bestuurders gecontroleerd. Naar aanleiding van de blaastesten op straat moesten drie bestuurders mee naar het bureau voor een nadere ademanalyse en werd uiteindelijk tegen twee bestuurders proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed. In beide gevallen bleek dat zij 0,95 promille alcohol in hun lichaam hadden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie