Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 16-03-2002

Datum nieuwsfeit: 16-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 16-03-2002
Persberichten district Kerkrade (JK 13.50 uur) Zaterdag 16 maart 2002

Landgraaf; gewapende overval
Een gemaskerde en met een vuurwapen gewapende man kwam op vrijdag 15 maart 2002 omstreeks 17.00 uur een winkel aan de Hoogstraat in Landgraaf binnen. Op dat moment bevonden zich buiten de 61-jarige eigenaresse en haar 5-jarig kleinkind geen mensen in de winkel. Direct bedreigde de overvaller de vrouw en eiste het in de kassa aanwezige geld. De vrouw zag nog net kans haar kleinkind een aangrenzende ruimte in te duwen.
Omdat een en ander kennelijk niet vlug genoeg ging, sloeg de overvaller de vrouw met het vuurwapen. Daarbij raakte ze niet gewond. Met de buit van enkele honderden euro`s rende de overvaller de zaak uit in de richting van de Voegelsjtang. Daarbij werd hij nog achterna gezeten door de overvallen vrouw. Het slachtoffer sprak nog een getuige in een auto aan en samen achtervolgden ze de dader. Toen deze een pad in rende waar paaltjes stonden, moest de achtervolging gestaakt worden.
De politie stelt een onderzoek in.

Landgraaf; inbreker in Hermes-bus aangehouden
Terwijl een 67-jarige bewoonster van de Kampstraat in Landgraaf vrijdag 15 maart omstreeks 16.05 uur rondom haar woning bezig was met werkzaamheden, zag een 37-jarige inwoner uit Kerkrade kans ongemerkt haar woning binnen te lopen. Toen de vrouw hem in haar woning zag en vroeg wat hij daar moest, vroeg hij om wat geld en liep daarna weg. Direct daarna ontdekte de vrouw dat de beurs uit haar handtas was gestolen. Hierin zaten enkele tientallen euro`s. Omdat een getuige had gezien dat de verdachte bij een halte op de Heerlenseweg op de bus had staan wachten, stelde de politie een onderzoek in. De bus werd rijdend op de Spoorsingel in Heerlen aangetroffen en gecontroleerd. De inbreker bleek nog in de bus te zitten. Hij had het geld nog bij zich. Daarop werd hij aangehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie