Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 16-03-2002

Datum nieuwsfeit: 16-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-03-2002 Persbericht 16 maart 2002

Eindhoven: Zakenrollers
Zaterdagmorgen om 3.10 uur is in een café op het Stratumseind een 24-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij was in het café op heterdaad betrapt tijdens het zakkenrollen. Bij een 19-jarige vrouw had hij samen met een kompaan een portemonnee gestolen. De kompaan, een 18-jarige Algerijn, nam de benen maar werd later aan de hand van zijn signalement alsnog aangehouden in de Willemstraat. Op de vluchtweg van de 18-jarig werd een portemonnee gevonden die weliswaar niet van het slachtoffer was maar van een andere diefstal afkomstig was. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken man dreigt met mes
Zaterdagmorgen om 2.00 uur is op de Kleine Berg een 26-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij was bij een café buiten gezet vanwege vervelend gedrag. Eenmaal op straat trok de man een mes en bedreigde daarmee het personeel van het café. Hij werd direct overmeesterd en aan de politie overgedragen. De man, die dronken was, is ingesloten.

Eindhoven: Oplichters bij geldautomaten slaan weer toe Vrijdagavond om 19.00 uur hebben de oplichters die bij geldautomaten de pinpas van slachtoffers blokkeren en daarna de pinpas stelen weer toegeslagen. Rond 19.00 uur blokkeerde de pinpas van een 53-jarige Helmonder in een betaalautomaat aan de Markt in Eindhoven. Een man bood hulp aan en gaf hem advies. De Helmonder was via de media op de hoogte van de werkwijze van deze oplichters en waarschuwde de politie waarna de oplichters ( twee vrouwen en een man) snel vertrokken. De politie haalde weer eenzelfde apparaatje uit de automaat samen met de pinpas van de man. Vrijdagavond rond 21.00 uur is een vrouw ( gegevens nog niet bekend) het slachtoffer geworden van een zelfde truc. Ditmaal sloegen de oplichters toe bij een betaalautomaat op het Stadhuisplein. Een vrouw en twee mannen spraken het slachtoffer aan. Omdat haar pas geblokkeerd was ging zij weg. De politie vond later resten van het apparaatje dat de oplichters telkens weer gebruiken. Het signalement van een van de oplichters luidt: Vrouw met Slavisch uiterlijk. Ongeveer 25 jaar oud en 1.70 meter groot. Lang rossig haar. Bij haar waren een man en een vrouw.

Eindhoven: Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagavond om 21.15 uur is op de Tongelresestraat een 41-jarige Eindhovenaar bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies tijdens een controle 0,75 promille. Hij kreeg een boete van 190 euro opgelegd.

Vrijdagavond rond 20.00 uur is in de Lupinestraat een 28-jarige man uit Best bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij blies tijdens een controle 0,8 promille. Hij was al vaker gepakt voor het rijden onder invloed en kreeg nu een proces-verbaal.

Zaterdagmorgen om 3.15 uur is op de Vestdijk een 24-jarige Veldhovense betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw blies tijdens een controle 1,1 promille. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Zaterdagmorgen om 2.20 uur is op de Raiffeisenstraat een 23-jarige inwoner van Eindhoven bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij blies tijdens een controle 1 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mannen met gestolen fiets aangehouden Vrijdagavond rond 20.30 uur zijn op de Boschdijk een 23-jarige en een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden . Surveillerende agenten zagen het duo met een fiets sjouwen. Die fiets was gesloten. Een klein onderzoekje wees uit dat de nagenoeg nieuwe fiets in de Metiuslaan was gestolen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Tasjesroof
Een 26-jarige vrouw uit Nuenen is vrijdagavond rond 20.40 uur op de Achterom beroofd van haar handtas. De vrouw liep daar en hoorde achter zich een brommer naderen. Een jongen die achterop de brommer zat greep haar tas en rukte die uit haar handen. In de tas zaten haar papieren, gsm, enkele pasjes en ruim tweeduizend euro.

Helmond: Man gewond na schietpartij
Een 34-jarige inwoner van Dordrecht is vrijdagavond rond 22.30 uur in een woning aan de Mgr. Noyenstraat in de Helmondse binnenstad neergeschoten. Een onbekende man kwam bij de woning aan de deur en schoot direct op het slachtoffer. Het slachtoffer wist nog naar boven te vluchten. De schutter vertrok meteen. De 34-jarige man is overgebracht naar een ziekenhuis waar hij is opgenomen. De man is buiten levensgevaar en aanspreekbaar. De politie startte direct met een onderzoek in de woning en de directe buurt. Tot nu is de aanleiding tot het schietincident nog niet bekend. De politie van Helmond werkt met tien politiemensen aan de zaak.

Helmond: Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 5.30 uur is op de Europaweg een 19-jarige man uit De Mortel aangehouden, omdat hij onder invloed in zijn auto reed. Hij blies op het politiebureau 0, 85 promille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Inbreker aangehouden
Zaterdagmorgen rond 5.00 uur heeft een 38-jarige Helmonder in zijn woning een inbreker aangehouden. De echtgenote van de man bemerkte de inbreker op de overloop van hun woning. De man sprong direct uit bed en overmeesterde de inbreker. Tijdens de worsteling die ontstond vielen beiden van de trap en liepen daarbij lichte verwondingen op. De inbreker, een 38-jarig Helmonder, werd overgedragen aan de politie. Hij had al wat spullen buitgemaakt zoals een portemonnee, horloge en telefoon. De gestolen spullen zijn direct teruggeven aan de eigenaar. De inbreker is op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Diefstal bestelauto met koelwagen
Vrijdagavond tussen 19.00 en 19.40 uur is in de Floreffestraat in Helmond een witte Mercedes 208 bestelauto met het kenteken VH-09-HY gestolen. Achter de auto was een koelwagen gekoppeld, geladen met frisdrank, bier en zuivelproducten.

Veldhoven: Beroving
Vrijdagavond om 19.15 uur is een 39-jarige Veldhovenaar op de Peter Zuidlaan beroofd van zijn laptop (t.w.v. 2500 euro) en een gsm. De man fietste richting Biezenkuilen. Een bromfietser met duopassagier kwam naast hem rijden. De passagier spoot een bijtende vloeistof bij het slachtoffer in zijn gezicht. Daarna kwamen de twee terug en spoten nogmaals met een bijtende vloeistof bij het slachtoffer in zijn ogen. Een van de daders eiste de tas met laptop van het slachtoffer. Hij spoot toen voor de derde maal met de bijtende vloeistof bij het gedesoriënteerde slachtoffer in zijn gezicht. De twee zagen ook nog kans om de gsm van het slachtoffer afhandig te maken waarna ze vertrokken. Een van hen droeg tijdens de beroving een bivakmuts en de andere man droeg een integraal helm. kenteken XF-VZ-22 gestolen.

Best: Onder invloed
Vrijdagavond om 20,00 uur is op Ekkersweijer een 22-jarige Eindhovenaar bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies 0,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding Vrijdagavond om 22.20 uur is een 45-jarige Geldroppenaar op de A270 met zijn auto achterop een auto gebotst die stilstond voor een verkeerslicht. De Geldroppenaar had geen rijbewijs omdat dat vanwege een eerder feit al was ingevorderd. Hij had bovendien flink gedronken en blies tijdens de blaastest ruim 2.00 promille. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Nuenen: Inbraak woningen
Vrijdag tussen 15.30 en zaterdag 0.30 uur is ingebroken in een woning aan de Velakker in Nuenen. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. De hele woning werd doorzocht. De bewoners missen sieraden.

Vrijdagavond tussen 20.00 en 24.00 uur is ingebroken in twee naast elkaar gelegen woningen aan de Borchgreve. Bij de ene woning werd een keukenraam opengebroken. Er werden spullen uit de woning klaar gelegd maar niet meegenomen. Bij de buren kwamen de dieven binnen door een raam op de eerste verdieping open te breken. Er is geld uit een spaarpot meegenomen, enkele ringen, een fototoestel en een munt.

Asten: Inbraken
Vrijdagavond tussen 18.30 en 23.45 uur is ingebroken in een woning aan de Molenweg in Asten. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. De inbreker ging aan de haal met een aantal sieraden van de bewoners.

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Heerbaan in Asten. De achterdeur werd opengebroken. Het is nog niet bekend wat de inbreker heeft buit gemaakt.

Someren: Woninginbraken
Vrijdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan de Marktstraat in Someren. De achterdeur werd opengebroken en de inbreker heeft ruim vijftig euro buit gemaakt.

Vrijdag tussen 10.00 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat in Someren. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. De woning is doorzocht maar het is nog niet bekend wat er is gestolen.

Oirschot: Onder invloed
Vrijdagavond om 23.30 uur is een 24-jarige man uit Oirschot op Den Heuvel met zijn auto achterop een geparkeerde auto gebotst. Hij had alcohol gedronken. Omdat vanwege medische redenen geen blaastest gedaan kon worden is bij de man een bloedproef afgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraak woning
Vrijdag is ingebroken in een flat aan de Bremlaan in Valkenswaard. De voordeur van het pand werd opengebroken en de inbreker ging aan de haal met enkele honderden euros.

Mierlo: Diefstal auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Dokter Kerssemakersstraat een rode Volkswagen Golf TDI met het

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...