Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HSL-werken aan E 19 brug Elshoutbaan in Schoten

Datum nieuwsfeit: 16-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NMBS

13/03/02

Zaterdag: hsl-werken aan E 19 brug Elshoutbaan in Schoten

Op zaterdag 16 maart 2002 wordt een hangstelling bevestigd aan de brug over de E 19 autosnelweg van de Elshoutbaan in Schoten. Deze stelling maakt het mogelijk om de bovenbouw van de brug te vernieuwen. Het verkeer wordt in de richting van Antwerpen op één rijstrook gebracht over een afstand van ongeveer een kilometer. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. De inname van de rijstrook vangt aan om 7 uur en wordt tegen 18 uur beëindigd. Om de verkeershinder te beperken wordt er in het weekend gewerkt.

Een week later, op zaterdag 23 maart 2002 wordt de hangstelling aan de brug van de Elshoutbaan in de richting van Nederland aangebracht. Dezelfde verkeersmaatregelen gelden dan in deze rijrichting.

De brug aan de Elshoutbaan is gesloten voor het wegverkeer sinds 11 maart 2002. Gedurende vijf maanden staat een wegomlegging aangeduid via de Bredabaan en via de Sint-Jobsesteenweg. Voetgangers en fietsers kunnen aan de Elshoutbaan de E19 oversteken via een de tijdelijke loopbrug.

Om de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen-Luchtbal en de Nederlandse grens te kunnen aanleggen, moeten een twintigtal bruggen over de autosnelweg E19 worden aangepast. Er wordt ruimte vrijgemaakt om het treinverkeer in een koker de brug te laten kruisen. Bovendien krijgt de bovenkant van elke brug een opknapbeurt.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie