Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Museum onderzoekt amateurfotografie

Datum nieuwsfeit: 16-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Limburgs Museum
Zoek soortgelijke berichten

Limburgs Museum


Toegevoegd: 8-3-2002 in: Limburgs Dagblad

Museum onderzoekt amateurfotografie

ANP

Venlo - Het Limburgs Museum in Venlo gaat een groot onderzoek doen naar de betekenis van de amateurfotografie. Onder de noemer Zuiderlicht houdt het museum een enquête onder duizend Limburgse amateurfotografen. Het museum wil weten wie er fotografeert, wat zij vastleggen en waarom. Het onderzoek maakt deel uit van het grootste fotoproject ooit in Limburg gehouden.

Het Limburgs Museum doet een oproep aan Limburgers om op zaterdag 16 maart met hun oude foto's naar het museum in Venlo te komen. Fotohistoricus P. Frederiks bekijkt die plaatjes samen met de Limburgse kledingdeskundige H. Linskens en auteur Ton van Reen. Het museum is vooral benieuwd naar de vaak vergeelde foto's uit oude schoenendozen. ,,Vast en zeker liggen bij particulieren nog fotografische pareltjes te verstoffen'', denkt een woordvoerder van het museum.

Frederiks is al langere tijd bezig met een onderzoek naar de geschiedenis en de betekenis van de Limburgse fotografie. Dit onderzoek leverde al verrassende vondsten op, zoals tot nog toe onbekende foto's van de bouw van de eerste spoorbrug in Venlo in 1865.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie