Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groot onderhoud Spijkenisserbrug

Datum nieuwsfeit: 16-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


584. Groot onderhoud Spijkenisserbrug

6 maart 2002

In verband met onderhoudswerkzaamheden wordt de Spijkenisserbrug van zaterdagavond 16 maart, 19.00 uur tot en met maandagmorgen 18 maart, 05.00 uur afgesloten voor het verkeer (behalve voor fietsers en voetgangers).

Vanaf maandag 18 maart 2002 start Rijkswaterstaat met groot onderhoud aan de bovenzijde van de Spijkenisserbrug. Om de nieuwe verflaag aan te kunnen brengen wordt het te behandelen brugdeel ingepakt met behulp van een tunnelvormige doosconstructie. Voor het aanbrengen van de tunnelconstructie wordt de Spijkenisserbrug van zaterdagavond 16 maart, 19.00 uur tot en met maandagmorgen 18 maart, 05.00 uur afgesloten voor het verkeer (behalve voor fietsers en voetgangers).

In 2001 is gestart met de onderhoudswerkzaamheden aan de onderzijde van de brug. In 2002 en 2003 wordt aan de bovenzijde van de twee hefbruggen en de vaste brug aan de kant van Hoogvliet gewerkt. Het aantal rijstroken blijft gehandhaafd. Voor de zogenaamde tunnelvormige doosconstructie is gekozen in verband met de veiligheid van onderhoudsmedewerkers, weggebruikers en geldende milieuvoorschriften. De doosconstructie is verschuifbaar en daardoor is het niet noodzakelijk om de gehele brug in te pakken, maar steeds stukken van 20 meter.
Voor het afbreken van de doosconstructie wordt de Spijkenisserbrug eind 2003 ook een weekend (zaterdagavond tot maandagmorgen) geheel afgesloten voor het verkeer (behalve voor fietsers en voetgangers). Tussendoor zal de constructie worden verplaatst, maar hiervoor zijn geen afsluitingen nodig.

Tijdens de weekendafsluitingen zal het verkeer worden omgeleid via de Botlektunnel en de Botlekbrug. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven: route 2 verwijst van Hoogvliet naar Spijkenisse en route 3 vanuit Spijkenisse naar Hoogvliet. In overleg met gemeenten Hoogvliet en Spijkenisse is afgesproken dat in die periode geen afsluitingen zullen plaatsvinden van de Botlektunnel en brug.

Scheepvaart en fietsers
In de periode maart tot oktober 2002 is de hefbrug aan de kant van Spijkenisse gestremd en van oktober tot en met mei 2003 is de hefbrug aan de kant van Hoogvliet gestremd voor het scheepvaartverkeer. Schepen uit beide richtingen moeten daardoor door één doorvaartopening varen. Hierdoor kan de brug langer open blijven staan waar het wegverkeer enige hinder van heeft.
Tijdens de werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug zullen de fietspaden aan beide kanten beschikbaar blijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie