Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 17-03-2002

Datum nieuwsfeit: 17-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-03-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.30 uur

Dodelijke aanrijding

AMERSFOORT Een 34-jarige man uit een voormalige Sovjet-republiek (vermoedelijk Azerbadjan) is zaterdagmorgen rond 11.15 uur om het leven gekomen na een aanrijding met een bus op de Stationsstraat.

De man liep met zijn vrouw en twee kinderen over het Stationsplein en negeerde ter hoogte van de Wijersstraat het rode voetgangerslicht. De man liep vervolgens naar een rijdende bus toe. De 52-jarige chauffeuse kon een aanrijding niet voorkomen. Twee ambulances en de traumahelikopter kwamen bij het ongeluk, waarvoor de wegen rond de plaats van het ongeluk werden afgezet. De man is met de ambulance naar het UMC gebracht, waar hij korte tijd later overleed.

Aanhouding na vechtpartij

AMERSFOORT De politie hield zaterdagavond tegen 19.00 uur een achttienjarige inwoner van Amersfoort aan die kort daarvoor betrokken was bij een vechtpartij op de Varkensmarkt en tegen een gevel was gereden.

Volgens verklaringen van getuigen reed de jongeman met hoge snelheid over de Langestraat in de richting Varkensmarkt. Twee vrouwen deden aangifte tegen de man en verklaarden dat hij opzettelijk op hen in reed. Zij konden zich redden door opzij te springen. Een 39-jarige Amersfoorter schopte vervolgens een ruit van de auto in, waardoor een vechtpartij ontstond. Hierbij waren zon zeven mensen betrokken. De politie haalde de vechtersbazen uit elkaar en hield korte tijd later de achttienjarige aan. Hij zit nog vast; de politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie