Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 17-03-2002

Datum nieuwsfeit: 17-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 17-03-2002
Persberichten district Heerlen (JK - 12.15 uur) Zondag 17 maart 2002

Brunssum; inbeslagname wapens
Zaterdag 16 maart stelde de politie in verband met het mogelijk voorhanden hebben van wapens om 10.45 uur een onderzoek in in de woning van een 50-jarige bewoner van de Venweg in Brunssum. Daarbij werden in totaal drie vuurwapens (twee pistolen en een revolver) in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In verband met snelrecht legde Justitie de verdachte een boete op van 400, = hetgeen direct betaald werd.

Heerlen; kapitale inbraak
Zaterdag 16 maart werd om 06.10 uur een inbraak ontdekt in een bedrijf aan Nieuw Eyckholt in Heerlen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf werden een twintigtal computers gestolen. De precieze schade is (nog) niet bekend maar wordt op vele tienduizenden euro`s geschat.

Brunssum; diefstal graafmachine
Tussen vrijdag 15 en zaterdag 16 maart werd vanaf de Dr. L.Th. Wietenstraat in Brunssum een graafmachine gestolen. De politie sluit niet uit dat van een dieplader gebruik gemaakt is om de graafmachine te vervoeren. De waarde van de machine wordt op ongeveer 125.000 euro geschat.

Heerlen; spoor van vernielingen
Zondag 17 maart om 00.05 uur zag de politie dat op de Voskuilenweg in Heerlen twee 17-jarige knapen uit Heerlen slaags waren met een 47-jarige Heerlenaar. De 47-jarige man bleek de eigenaar te zijn van een kort daarvoor vernielde auto. Hij was de knapen achterna gegaan waarbij het tot een handgemeen kwam. De twee jongens bleken samen een nog onbekend aantal andere jongens op de Da Costastraat, de Pius X-straat en de Voskuilenweg een negental auto`s vernield te hebben. Daarbij werden spiegels, antennes en ruitenwissers afgebroken, krassen op de lak gemaakt en over auto`s gelopen. De knapen werden aangehouden en naar de overige verdachten stelt de politie een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie