Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 17-03-2002

Datum nieuwsfeit: 17-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-03-2002 Mediaberichten 17 maart (12.00 uur)

WEERT Aanhouding verdachte

WEERT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige inwoner van Weert aangehouden op verdenking van diefstal van een motor. Politiebeamten zagen de man rond 03.00 uur over de Julialaan lopen met de motor aan zijn hand. Ze spraken hem aan, waarna hij vertelde dat hij de motor, die niet van hem was, had meegenomen vanaf de Stationstraat. Hierop werd hij aangehouden op verdenking van diefstal en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. De eigenaar van het voertuig, een 27-jarige inwoner van Weert, verklaarde dat de motor op een erf achter zijn woning aan de Boermansstraat had gestaan. Tegen de verdachte is met toepassing van snelrecht proces-verbaal opgemaakt, waarna hij in vrijheid is gesteld. De motor is weer teruggegeven aan de eigenaar.

ECHT Aanhouding verdachten

ECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige inwoner van Koningsbosch en een 16-jarige inwoner van Montfort aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Tijdens een controle in de auto van de 18-jarige werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen, waarna hij en de 16-jarige verdachte werden aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hier werd bij de 18-jarige nog een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. In totaal is 1 gram harddrugs in beslag genomen. Beide jongeren zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

VENLO Vernielers aangehouden

VENLO De politie heeft zondagmorgen een 18-jarige en een 24-jarige inwoner van Swalmen aangehouden op verdenking van vernieling. Beide mannen worden ervan verdacht een prullenbak te hebben vernield op de Professor Gelissensingel en mogelijk ook in verband kunnen worden gebracht met vernielingen in de binnenstad van Venlo. Daarnaast waren ze ogenschijnlijk onder invloed van alcohol en zorgden voor overlast door luid schreeuwend over straat te lopen. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hen is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

NEDERWEERT Vier jongeren aangehouden

NEDERWEERT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 19-jarige inwoner van Weert, een 17-jarige plaatsgenote en twee 18-jarige inwoners van Nederweert aangehouden. De jongeren werden rond 02.40 uur gezien bij een supermarkt aan de Kerkstraat gezien, waarna de patrouille poolshoogte ging nemen. Op de plaats waar de groep stond, werden twee flesjes met een brandbare vloeistof ontdekt, waarin een stuk stof gestopt was. Hierop werden de vier jongeren aangehouden op verdenking van poging tot brandstichting en overgebracht naar het bureau. Inmiddels zijn ze ingesloten voor nader onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie