Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechtbank beperkt schadeclaim voor varkenshouderij in Helden

Datum nieuwsfeit: 17-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Helden

Rechtbank beperkt schadeclaim voor varkenshouderij in Helden

De Rechtbank in Roermond heeft uitspraak gedaan in de zaak die het bedrijf Saasen, een varkenshouderij gelegen aan de Kloosterstraat te Helden, had aangespannen tegen de gemeente Helden. Omdat een tweetal milieuvergunningen die de gemeente had verleend door de Raad van State waren vernietigd is door Saasen een schadeclaim ingediend met een hoogte van 3,2 miljoen gulden.

Na een langdurige juridische procedure is de rechter tot een oordeel gekomen. De rechter oordeelt dat de gemeente jegens Saasen een onrechtmatige daad heeft begaan omdat twee door de gemeente verleende milieuvergunningen door de Raad van State zijn vernietigd. De gemeente heeft dat eerder in de procedure reeds erkend.

De rechter oordeelt dat Saasen de hoogte van de schadeclaim onvoldoende heeft onderbouwd. De gemeente daarentegen heeft een onderbouwd schaderapport laten opstellen. De rechter heeft geoordeeld dat de schadeclaim moet worden vastgesteld op de hoogte zoals in het in opdracht van de gemeente opgestelde schaderapport, te weten 65 duizend gulden (29.495,71 euro). De gemeente is daarbij niet veroordeeld in betaling van de door het bedrijf gemaakte proceskosten zoals wel door Saasen was geëist.

Het bedrijf dient deze kosten zelf te betalen. Binnen drie maanden kan het bedrijf nog beroep aantekenen tegen deze uitspraak.


-

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie