Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindoefening SFOR 12 begonnen

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Eindoefening SFOR 12 begonnen

18-03-2002

De 43 Gemechaniseerde Brigade van de Koninklijke Landmacht houdt tot en met 28 maart 2002 op de grens van Friesland, Drenthe en Overijssel een grote oefening als voorbereiding op de uitzending naar Bosnië. Een onderdeel van de brigade, 42 Tankbataljon, vertrekt - versterkt met andere eenheden van de brigade en in totaal 100 militairen uit Roemenië en Bulgarije - volgende maand naar Bosnië als onderdeel van de SFOR-vredesmacht. De oefening die vandaag (18 maart) is begonnen, geldt als laatste voorbereiding op de uitzending.

De oefening vindt plaats in een gebied dat begrensd wordt door de plaatsen Wolvega, Oosterwolde, Beilen, Hoogeveen en Steenwijk. Anders dan meestal gebruikelijk vindt de eindoefening niet alleen plaats op militaire oefenterreinen maar ook daarbuiten. Speciaal voor de oefening worden in Steenwijk en Wolvega delen van de in Bosnië gelegen militaire bases Bugojno en Novi Travnik nagebouwd. De deelnemende militairen zullen de werkzaamheden die normaal gesproken in Bosnië worden uitgevoerd, tijdens de eindoefening trainen. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld patrouillegang, contacten onderhouden met bewoners en het controleren van opslagplaatsen van wapens en munitie. Aan de oefening doen zo'n 800 militairen mee alsmede 75 rupsvoertuigen en 300 wielvoertuigen.

Ons land maakt sinds 1996 deel uit van de SFOR-vredesmacht. Van de ongeveer 1.300 militairen die nu in Bosnië zijn gestationeerd maken er ongeveer 800 deel uit van het versterkte gemechaniseerde bataljon. Op dit moment worden de honneurs waargenomen door personeel van 41 Gemechaniseerde Brigade. De aflossing door 43 Gemechaniseerde Brigade vindt plaats in april van dit jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie