Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekaert ECD Solar Systems haalt belangrijk contract binnen

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten - 18/03/2002

Bekaert ECD Solar Systems haalt belangrijk contract binnen

Bekaert ECD Solar Systems haalt belangrijk contract binnen

Bekaert ECD Solar Systems LLC (Bekaert ECD), een joint venture tussen Bekaert and United Solar Systems Corp. (United Solar) en gespecialiseerd in zonne-energie, heeft een belangrijk contract binnengehaald.

Het betreft een kostendelend contract voor de gezamenlijke ontwikkeling en de commercialisering van een nieuw, goedkoper en gemakkelijk te installeren fotovoltaïsch systeem dat kan aangebracht worden op verschillende dakbedekkingen. Het ontwikkelingsprogramma wordt uitgevoerd in samenwerking met de California Energy Commission (CEC) en wordt begeleid door de Sacramento Municipal Utilities District (SMUD), een pionier in de toepassing van zonne-energie op commerciële en residentiële gebouwen. SMUD heeft ook in het verleden reeds ervaring opgebouwd met de UNI-SOLAR® fotovoltaïsche systemen. Het contract werd toegekend in het kader van het Public Interest Energy Research (PIER) programma, slaat over een periode van drie jaar en bedraagt in the totaal 3.3 miljoen USD, waarvan 1.5 miljoen USD bijgedragen wordt door het CEC.

Het contract zal bijdragen tot een uitbreiding van het productaanbod van Bekaert ECD Solar Systems in de snel groeiende markt van gebouw-geintegreerde fotovoltaïsche systemen (ook BIPV genaamd: Building Integrated Photovoltaics) en zal ook de markt zelf een bijkomende impuls geven door de een uitbreiding van de toepassingsmogelijkheden op een bredere waaier van dakbedekkingen. De technologie, zoals toegepast door Bekaert ECD, is gebaseerd op een beschermde technologie met betrekking tot de fabricage van dunne lagen zonnecellen met amorf silicium via een uniek rol-tot-rol proces.

De UNI-SOLAR® producten bevatten een unieke en revolutionaire gamma van gebouwgeïntegreerde producten, zoals fotovoltaïsche dakbedekkingen en metalen daken. De UNI-SOLAR® producten worden ook succesvol toegepast op membraandaken. United Solar Systems Corp bouwt momenteel een nieuwe fabriek voor de productie van zonnecellen in Auburn Hill (Michigan, US), met een jaarlijkse capaciteit van 25 MW, wat hen in de wereldtop van productie van zonnecellen zal brengen. Het opstarten van de fabriek is, zoals gepland, voorzien voor het tweede kwartaal van 2002.

Bron: Bekaert
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie