Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studiedag `Jongeren en schulden'. De Enschedese aanpak

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

Studiedag `Jongeren en schulden'. De Enschedese aanpak
Enschede, 15 maart 2002

In Nederland is de financiële positie van jongeren zorgwekkend. De landelijke belangstelling voor jongeren en schulden is groot. Ook in Den Haag wordt er aandacht geschonken aan deze specifieke schuldproblematiek. Onlangs hebben zes Tweede Kamerleden op initiatief van Saskia Noorman-Den Uyl een motie ingediend voor een integrale aanpak van de overmatige schulden van jongeren.

De integrale benadering van de schuldproblematiek wordt in Enschede sinds 1999 met succes beproefd. In het project `Jongeren en Schulden' is gekozen voor een benadering die inmiddels naam heeft gemaakt als `de Enschedese aanpak'. Deze werkwijze heeft inmiddels landelijke belangstelling getrokken en navolging ondervonden.

Op 18 maart a.s. houdt de Afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Enschede een studiedag over jongeren en schulden. De studiedag is bedoeld voor jeugdhulpverleners, beleidsmedewerkers van gemeenten, raadsleden, bestuurders, diverse schuldeisers en schuldhulpverleners, medewerkers van krediet- en stadsbanken.
Dagvoorzitter is de heer Willy Pietersen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK).

Forumdebat
Onderdeel van het programma is een forumdebat waaraan deelnemen Saskia Noorman-Den Uyl (Lid Tweede Kamer), Jeroen Goudt (wethouder gemeente Enschede), Gerjoke Wilmink (directeur Nibud), Han von den Hoff (hoofd Bureau Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen te Den Bosch), Attiya Tunc (coördinator Thuislozen Team Twente).

Workshops
Thema's die in de workshops aan de orde komen zijn: `Beleidsontwikkeling', `Ervaringen vanuit de Enschedese praktijk', `Jonge moeders aan het woord', `Preventie en preventie-instrumenten', `Jongeren en de WSNP', en `Budgetbegeleiding bekeken vanuit verschillende invalshoeken'.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie