Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 18-03-2002

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 18-03-2002
Politieberichten van 17/3 (13.00 uur) t/m 18/3 (07.00 uur)

Zwaagwesteinde: dronken man
Zondag omstreeks 09.30 uur werd door getuigen op het Westeinde een jongeman aangetroffen, die op de rijbaan lag te slapen. De man was niet wakker te krijgen. Door het ambulancepersoneel werd de man onderzocht en hierbij bleek dat hij stevig gedronken had. In eerste instantie wilde hij zijn naam niet zeggen. De man, een 29-jarige inwoner van Gerkesklooster, werd daarop aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: vernieling ruit
Van zaterdag op zondag werd een ruit van een kapsalon aan de Harlingersingel vernield. De ruit van 1.85 x 1.75 meter was ingegooid met een baksteen. De eigenaresse, een 23-jarige inwoonster van Beetgumermolen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden; diefstal ring
Zaterdag tussen 13.00 en 13.30 uur werd bij een juwelier aan de Nieuwestad een wit gouden ring met diamant gestolen. De ring heeft een waarde van 5500.-. Hoe men de ring heeft kunnen wegnemen, is niet duidelijk. De 41-jarige juwelier heeft aangifte gedaan.

Haulerwijk: brand schuurtje
Zondag omstreeks 13.00 uur brak brand uit in een schuurtje achter een woning aan de Koudenburgweg. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De brandweer heeft het vuur geblust. Tuingereedschap en een fiets gingen verloren. Op het moment van uitbreken van de brand, was de bewoner, een 46-jarige man, niet thuis.

Hurdegaryp: vrouw valt van paard
Zondag omstreeks 10.55 uur bereed een 55-jarige inwoonster van Leeuwarden een paard en liep daarmee over de Rijksstraatweg. Op een gegeven moment rook het dier waarschijnlijk de stal en ging er vandoor. De berijdster kon het paard niet houden en viel eraf. Zij kwam daarbij tegen een boom terecht. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid. Het paard is naar de manege gelopen.

Sneek: fietsendieven aangehouden
Zondag omstreeks 13.15 uur werd door een getuige gezien dat twee jongens een op slot staande fiets wegnamen bij het Ns-station aan de Dr. Boumaweg. De getuige waarschuwde de politie, die kort daarop de beide jongens, 13 en 16 jaar uit Sneek kon aanhouden. De jongens liepen met de fiets tussen hen in. De jongens werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld. De fiets werd in beslag genomen en terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Oudehaske: snelheid en onder invloed
Zondag omstreeks 14.50 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Schagen, reed met een snelheid van 169 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 was toegestaan. Hiervoor kreeg de man een bekeuring. Tevens bleek dat de bestuurder gedronken had. Aan het bureau blies de bestuurder 345 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Siegerswoude: onder invloed
Zondag omstreeks 15.10 uur werd op de Bremerwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Norg, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 435 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Berlikum: olie op het wegdek
Zaterdag tussen 19.30 en 22.30 uur werd de Westergoawei tussen Berlikum en Beetgum afgesloten voor het verkeer. Een vrachtwagen, bestuurd door een 36-jarige inwoner van Vrouwenparochie, kreeg een kapotte brandstoftank, waardoor de dieselolie op het wegdek terecht was gekomen. Het verkeer werd ter plaatse omgeleid via de parallelweg. Dit leverde geen problemen op. Nadat de olie van het wegdek was verwijderd, werd de weg weer opengesteld.

Jubbega: onder invloed
Zondag omstreeks 17.05 uur werd op de Schoolweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Jubbega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 335 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen weekend werd ingebroken in een bedrijf aan de James Wattstraat. Men kwam binnen via verbreking van een raam. De kluis in het kantoor werd opengebroken. Uit de kluis werd een klein geldbedrag weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 49-jarige inwoner van Wommels, heeft aangifte gedaan.

Hallum: aanrijding lichtgewonde
Zondag omstreeks 19.00 uur verleende een 51-jarige inwoner van Hallum met zijn personenauto op de kruising van de Ljouwerterdyk met de Mounebuorren geen voorang aan de bestuurder van een personenbusje. De bestuurder van het busje, een 33-jarige inwoner van Buren(fr) kon de personenauto niet meer ontwijken en botste hier tegenaan. Na de aanrijding kwam het busje in de sloot naast de weg tot stilstand. Van de inzittenden liep één een lichte beenverwonding op en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. De gegevens van deze persoon zijn nog niet bekend.

Leeuwarden: mishandeling
Zondag omstreeks 21.10 uur werd een 63-jarige inwoner van Leeuwarden in zijn woning aan de M.H. Trompstraat mishandeld door een 22-jarige inwoner van Leeuwarden. De ruzie was ontstaan over iets dat zich daarvoor had afgespeeld en nu uitgepraat moest worden. De aangever kreeg verschillende klappen en deed aangifte. De verdachte was de woning van de aangever binnengedrongen door een ruit in de voordeur in te trappen. Hierbij liep de verdachte een wond op aan zijn bovenbeen. In het ziekenhuis werd de wond gehecht, waarna hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het bleek dat de verdachte nog werd gezocht voor een aantal auto-inbraken, die hij gepleegd zou hebben in Waardenburg. Hij moest hierover nog gehoord worden.

Leeuwarden: parkeren
Zondag tussen 19.00 en 22.15 uur werden in de binnenstad van Leeuwarden (o.a Ruiterskwartier, Schoolstraat, Schavenek, Grote Kerkstraat en Voorstreek) in totaal 45 bekeuringen uitgeschreven ter zake foutief parkeren. De meeste overtredingen betrof parkeren op de plaats van een vergunninghouder.

Heerenveen: onder invloed
Zondag omstreeks 22.50 uur werd op de Rottumerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 70-jarige inwoner van Oldemarkt, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 625 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 7 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Wetsens: onder invloed
Maandag omstreeks 00.30 uur werd op de Dokkumerwei een bestuurder van een snorfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Metslawier, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 240 ug/l, Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: autobrand
Zondag omstreeks 23.15 uur kwam er een melding binnen van een autobrand aan de Menningastraat. Ter plaatse bleek dat een bestelauto in de brand stond. De vlammen sloegen reeds uit de cabine. Door de brandweer werd het vuur geblust. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De auto was eigendom van een 27-jarige inwoner van Leeuwarden. De bestelauto ging bij de brand verloren.

Kollumerzwaag: onder invloed
Maandag omstreeks 00.35 uur werd op de Koarteloane een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Kollumerzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de jongeman 875 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 11 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Dokkum; onder invloed
Maandag omstreeks 02.10 uur werd op de Woudweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Groningen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 385 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Leeuwarden: bezit wapens
Maandag omstreeks 01.25 uur werd op de Wirdumerdijk een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster was een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden. In de auto zaten ook nog een 22-jarige inwoner van Leeuwarden en een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden. In de auto werd een op een pistool gelijkend voorwerp aangetroffen, alsmede een wapenstok. Het pistool bleek bij nader onderzoek een luchtdrukpistool te zijn, dat voor afdreiging geschikt was en derhalve verboden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Tevens werd in de auto nog een mes aangetroffen. Bij de mannelijke verdachte werden twee wikkels met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De wapens en de cocaïne werden in beslag genomen en tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: inrijden op voetganger
Zondagavond omstreeks 19.30 uur is in Sneek een 38-jarige man uit Sneek aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling/doodslag. Eerder die dag deed een 46-jarige Sneker hiervan aangifte. Hij was omstreeks 15.00 uur op de kruising van de Valkstraat en de Schouwstraat klemgereden door de auto van de verdachte. Daarna ontstond er een vechtpartij op straat waarbij rake klappen vielen. Nadat de gemoederen gesust waren liep de verdachte naar zijn auto. De aangever liep achter hem aan om verhaal te halen, maar de verdachte gaf geen respons. Hierop liep de aangever over het trottoir naar zijn auto. Op datzelfde moment gaf de verdachte gas en reed op de aangever in. Deze kon, zo verklaarde hij, maar net aan de kant springen om te voorkomen dat hij werd aangereden . s Avonds omstreeks 19.15 uur werd opnieuw een vechtpartij gemeld nu op de Gaffelaar in Sneek. Het bleek een vervolg van de middag te zijn. Ter plaatse reed juist de verdachte met gedoofde lichten weg. Na een korte achtervolging bracht hij zelf zijn voertuig tot stilstand, waarna hij is aangehouden. De verdachte is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een horecagelegenheid aan het Piet Kramerplein. Een raam werd vernield. In het pand werden de gokkasten opengebroken (zat geen geld in). Tevens nam men sigaretten en shag weg. De eigenaar, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 0 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie