Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 18-03-2002

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 18-03-2002
Politieberichten van 17/3 (13.00 uur) t/m 18/3 (07.00 uur)

Zwaagwesteinde: dronken man
Zondag omstreeks 09.30 uur werd door getuigen op het Westeinde een jongeman aangetroffen, die op de rijbaan lag te slapen. De man was niet wakker te krijgen. Door het ambulancepersoneel werd de man onderzocht en hierbij bleek dat hij stevig gedronken had. In eerste instantie wilde hij zijn naam niet zeggen. De man, een 29-jarige inwoner van Gerkesklooster, werd daarop aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: vernieling ruit
Van zaterdag op zondag werd een ruit van een kapsalon aan de Harlingersingel vernield. De ruit van 1.85 x 1.75 meter was ingegooid met een baksteen. De eigenaresse, een 23-jarige inwoonster van Beetgumermolen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden; diefstal ring
Zaterdag tussen 13.00 en 13.30 uur werd bij een juwelier aan de Nieuwestad een wit gouden ring met diamant gestolen. De ring heeft een waarde van 5500.-. Hoe men de ring heeft kunnen wegnemen, is niet duidelijk. De 41-jarige juwelier heeft aangifte gedaan.

Haulerwijk: brand schuurtje
Zondag omstreeks 13.00 uur brak brand uit in een schuurtje achter een woning aan de Koudenburgweg. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De brandweer heeft het vuur geblust. Tuingereedschap en een fiets gingen verloren. Op het moment van uitbreken van de brand, was de bewoner, een 46-jarige man, niet thuis.

Hurdegaryp: vrouw valt van paard
Zondag omstreeks 10.55 uur bereed een 55-jarige inwoonster van Leeuwarden een paard en liep daarmee over de Rijksstraatweg. Op een gegeven moment rook het dier waarschijnlijk de stal en ging er vandoor. De berijdster kon het paard niet houden en viel eraf. Zij kwam daarbij tegen een boom terecht. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid. Het paard is naar de manege gelopen.

Sneek: fietsendieven aangehouden
Zondag omstreeks 13.15 uur werd door een getuige gezien dat twee jongens een op slot staande fiets wegnamen bij het Ns-station aan de Dr. Boumaweg. De getuige waarschuwde de politie, die kort daarop de beide jongens, 13 en 16 jaar uit Sneek kon aanhouden. De jongens liepen met de fiets tussen hen in. De jongens werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld. De fiets werd in beslag genomen en terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Oudehaske: snelheid en onder invloed
Zondag omstreeks 14.50 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Schagen, reed met een snelheid van 169 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 was toegestaan. Hiervoor kreeg de man een bekeuring. Tevens bleek dat de bestuurder gedronken had. Aan het bureau blies de bestuurder 345 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Siegerswoude: onder invloed
Zondag omstreeks 15.10 uur werd op de Bremerwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Norg, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 435 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Berlikum: olie op het wegdek
Zaterdag tussen 19.30 en 22.30 uur werd de Westergoawei tussen Berlikum en Beetgum afgesloten voor het verkeer. Een vrachtwagen, bestuurd door een 36-jarige inwoner van Vrouwenparochie, kreeg een kapotte brandstoftank, waardoor de dieselolie op het wegdek terecht was gekomen. Het verkeer werd ter plaatse omgeleid via de parallelweg. Dit leverde geen problemen op. Nadat de olie van het wegdek was verwijderd, werd de weg weer opengesteld.

Jubbega: onder invloed
Zondag omstreeks 17.05 uur werd op de Schoolweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Jubbega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 335 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen weekend werd ingebroken in een bedrijf aan de James Wattstraat. Men kwam binnen via verbreking van een raam. De kluis in het kantoor werd opengebroken. Uit de kluis werd een klein geldbedrag weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 49-jarige inwoner van Wommels, heeft aangifte gedaan.

Hallum: aanrijding lichtgewonde
Zondag omstreeks 19.00 uur verleende een 51-jarige inwoner van Hallum met zijn personenauto op de kruising van de Ljouwerterdyk met de Mounebuorren geen voorang aan de bestuurder van een personenbusje. De bestuurder van het busje, een 33-jarige inwoner van Buren(fr) kon de personenauto niet meer ontwijken en botste hier tegenaan. Na de aanrijding kwam het busje in de sloot naast de weg tot stilstand. Van de inzittenden liep één een lichte beenverwonding op en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. De gegevens van deze persoon zijn nog niet bekend.

Leeuwarden: mishandeling
Zondag omstreeks 21.10 uur werd een 63-jarige inwoner van Leeuwarden in zijn woning aan de M.H. Trompstraat mishandeld door een 22-jarige inwoner van Leeuwarden. De ruzie was ontstaan over iets dat zich daarvoor had afgespeeld en nu uitgepraat moest worden. De aangever kreeg verschillende klappen en deed aangifte. De verdachte was de woning van de aangever binnengedrongen door een ruit in de voordeur in te trappen. Hierbij liep de verdachte een wond op aan zijn bovenbeen. In het ziekenhuis werd de wond gehecht, waarna hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het bleek dat de verdachte nog werd gezocht voor een aantal auto-inbraken, die hij gepleegd zou hebben in Waardenburg. Hij moest hierover nog gehoord worden.

Leeuwarden: parkeren
Zondag tussen 19.00 en 22.15 uur werden in de binnenstad van Leeuwarden (o.a Ruiterskwartier, Schoolstraat, Schavenek, Grote Kerkstraat en Voorstreek) in totaal 45 bekeuringen uitgeschreven ter zake foutief parkeren. De meeste overtredingen betrof parkeren op de plaats van een vergunninghouder.

Heerenveen: onder invloed
Zondag omstreeks 22.50 uur werd op de Rottumerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 70-jarige inwoner van Oldemarkt, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 625 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 7 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Wetsens: onder invloed
Maandag omstreeks 00.30 uur werd op de Dokkumerwei een bestuurder van een snorfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Metslawier, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 240 ug/l, Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: autobrand
Zondag omstreeks 23.15 uur kwam er een melding binnen van een autobrand aan de Menningastraat. Ter plaatse bleek dat een bestelauto in de brand stond. De vlammen sloegen reeds uit de cabine. Door de brandweer werd het vuur geblust. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De auto was eigendom van een 27-jarige inwoner van Leeuwarden. De bestelauto ging bij de brand verloren.

Kollumerzwaag: onder invloed
Maandag omstreeks 00.35 uur werd op de Koarteloane een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Kollumerzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de jongeman 875 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 11 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Dokkum; onder invloed
Maandag omstreeks 02.10 uur werd op de Woudweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Groningen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 385 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Leeuwarden: bezit wapens
Maandag omstreeks 01.25 uur werd op de Wirdumerdijk een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster was een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden. In de auto zaten ook nog een 22-jarige inwoner van Leeuwarden en een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden. In de auto werd een op een pistool gelijkend voorwerp aangetroffen, alsmede een wapenstok. Het pistool bleek bij nader onderzoek een luchtdrukpistool te zijn, dat voor afdreiging geschikt was en derhalve verboden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Tevens werd in de auto nog een mes aangetroffen. Bij de mannelijke verdachte werden twee wikkels met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De wapens en de cocaïne werden in beslag genomen en tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: inrijden op voetganger
Zondagavond omstreeks 19.30 uur is in Sneek een 38-jarige man uit Sneek aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling/doodslag. Eerder die dag deed een 46-jarige Sneker hiervan aangifte. Hij was omstreeks 15.00 uur op de kruising van de Valkstraat en de Schouwstraat klemgereden door de auto van de verdachte. Daarna ontstond er een vechtpartij op straat waarbij rake klappen vielen. Nadat de gemoederen gesust waren liep de verdachte naar zijn auto. De aangever liep achter hem aan om verhaal te halen, maar de verdachte gaf geen respons. Hierop liep de aangever over het trottoir naar zijn auto. Op datzelfde moment gaf de verdachte gas en reed op de aangever in. Deze kon, zo verklaarde hij, maar net aan de kant springen om te voorkomen dat hij werd aangereden . s Avonds omstreeks 19.15 uur werd opnieuw een vechtpartij gemeld nu op de Gaffelaar in Sneek. Het bleek een vervolg van de middag te zijn. Ter plaatse reed juist de verdachte met gedoofde lichten weg. Na een korte achtervolging bracht hij zelf zijn voertuig tot stilstand, waarna hij is aangehouden. De verdachte is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een horecagelegenheid aan het Piet Kramerplein. Een raam werd vernield. In het pand werden de gokkasten opengebroken (zat geen geld in). Tevens nam men sigaretten en shag weg. De eigenaar, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 0 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...