Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Technologie en Milieu Innovatieregeling in Flevoland

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie FlevolandTechnologie en Milieu Innovatieregeling

Flevolandse ondernemers kunnen sinds kort gebruik maken van een nieuwe regeling: de Technologische en Milieu Innovatie regeling, kortweg de TMI-regeling. Deze regeling is mogelijk dankzij het Europese programma voor Flevoland.

Voor wie is de TMI-regeling bedoeld? Voor Flevolandse MKB-ondernemers die voor eigen risico een voor Flevoland technisch nieuw product, werkwijze, systeem, of dienst hebben ontwikkeld. Als de ondernemer daarbij kan aantonen dat het project een positief effect op het milieu heeft of in ieder geval geen milieuschade veroorzaakt, kan hij in aanmerking komen voor een bijdrage. Die bijdrage is maximaal 25% van alle projectkosten, met een maximum van 100.000 euro. Zodra de Europese Commissie de regeling heeft goedgekeurd, is een maximum bijdrage van 200.000 euro mogelijk.

Wat moet de ondernemer daarvoor doen? Een aanvraag indienen met een daartoe bestemd aanvraagformulier. Dit formulier en meer informatie over de voorwaarden van de nieuwe regeling zijn verkrijgbaar bij het Programma Management Europa in het provinciehuis te Lelystad. Ook kunt u al deze informatie downloaden van internet: www.epdflevoland.nl

De provincie Flevoland beoordeelt de aanvragen en schakelt hiervoor onder andere de expertise van Senter in (www.senter.nl). Adviseurs van Senter komen op afspraak bij de onderneming langs, om samen met de ondernemer het project en alles wat daarbij komt kijken onder de loep te nemen. Naast een eventuele bijdrage levert een aanvraag in ieder geval een deskundig klankbord op!

Met deze regeling wil de provincie Flevoland technologisch innovatieve ondernemers ondersteunen. Tot eind 1999 was de voorloper van de huidige TMI-regeling van kracht. Dankzij het Europese vervolgprogramma voor Flevoland wordt de regeling nu voortgezet.

Contactpersoon voor deze regeling is Hedwig Boerrigter (telefoon: 0320 265 485). Goed idee? Kom ermee!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie