Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 18-03-2002

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.50 uur

Mannen aangehouden

UTRECHT Twee mannen uit Utrecht van 29 en 46 jaar zijn in de nacht van zondag op maandag aangehouden op verdenking van inbraak in een appartementencomplex aan het Begijnehof.

Een getuige zag dat de twee met een schroevendraaier de toegangsdeur forceerden en in de hal stonden. De verdachten liepen vervolgens regelrecht in de armen van de gewaarschuwde politiemensen.

In het complex werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen, maar er waren aan de voordeuren geen braaksporen te zien.

Omdat niet was vast komen te staan dat de twee een (poging) hadden gedaan om in te breken in woningen, kregen de twee een bekeuring voor het zich onbevoegd bevinden in de hal van het complex.

Man aangehouden

UTRECHT Een 20-jarige man uit Utrecht is zondagmiddag aangehouden op verdenking van mishandeling. De Utrechter had een 68-jarige man eveneens uit Utrecht op de Eisenhouwerlaan diverse malen geslagen en geschopt. De 68-jarige liep lichte verwondingen op aan zijn gelaat en zijn been.

Het incident ontstond toen de 68-jarige aan de 20-jarige bestuurder duidelijk maakte wat rustiger te rijden. Hier was de 20-jarige kennelijk niet van gediend, stopte en reed achteruit in de richting van de 68-jarige man, die aan de kant moest springen om een aanrijding te voorkomen. De 20-jarige stapte vervolgens uit en sloeg de Utrechter tegen de grond.

Inmiddels waren buurtbewoners op het tumult afgekomen en met behulp van buurtbewoners werd de 20-jarige, die zich hevig bleef verzetten onder controle gebracht en overgedragen aan de politie.

De 20-jarige zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Mannen aangehouden

UTRECHT Een 33-jarige man uit Zeewolde en een 39-jarige man uit Maarssen zijn zondagmorgenvroeg aangehouden op verdenking van inbraak.

Medewerkers van een beveiligingsbedrijf meldden aan de politie dat zij achter een auto met aanhangwagen van de verdachten reden. Volgens hen waren de mannen betrokken bij een bedrijfsinbraak aan de Zonnebaan. De mannen reden met hoge snelheid over de Zuilense Ring tegen het verkeer in.

Met meerdere politieautos werd de achtervolging ingesteld en op de kruising De Lessepstraat met de Amsterdamsestraatweg lukte het om de auto klem te rijden. Vervolgens werden de mannen aangehouden en naar het bureau gebracht voor nader onderzoek.

Na onderzoek aan het pand bleek dat een toegangsdeur was geforceerd, waarbij vermoedelijk gebruik werd gemaakt van een voertuig.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie