Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderdak voor leerlingen Montessorischool Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein

Onderdak voor leerlingen Montessorischool

De scholieren van de 1e Montessorischool hebben vanaf aanstaande maandag, 18 maart, tijdelijk onderdak. De onderbouw van deze school wordt tot de zomervakantie gehuisvest in twee lokalen van het scholencomplex aan de Groenling in de wijk Doorslag. De midden- en bovenbouw kunnen met vijf groepen het scholencomplex aan de Parelduiker in Doorslag betrekken. Bij deze locatie moet nog 1 noodlokaal worden geplaatst voor de resterende 4 maanden van dit schooljaar. Totdat het noodlokaal er is, wordt er binnen de tijdelijke locatie een noodoplossing gecreëerd. Deze tijdelijke oplossing was nodig omdat de 1e Montessorischool afgelopen zondag is uitgebrand. Na de zomervakantie betrekt de 1e Montessorischool haar nieuwe locatie aan het Mozartplantsoen in Nieuwegein.

Sinds zondag is er door school en gemeente hard gewerkt aan het vinden van een alternatieve locatie voor de bijna 200 leerlingen. Helaas was er geen geschikt onderwijsgebouw voor handen waar de school in zijn geheel in kon. Er is naar onderwijsaccommodaties gezocht omdat deze al aan de geldende eisen voldoen en daarom het snelst te gebruiken zijn. Gisteren is tijdens de informatieavond positief door ouders gereageerd op de oplossing en de snelheid waarmee deze tot stand is gekomen. Daarnaast waren de ouders tevreden over de beschikbare noodopvang van kinderen met ingang van vandaag. Voor ouders die echt geen eigen oplossing konden vinden voor de opvang van hun kinderen, heeft de buitenschoolse opvang de vrije vogels aangeboden om een beperkte groep (maximaal 50 kinderen) op te vangen. Vanochtend zijn een aantal kinderen hier al opgevangen.

Wel bestaat er zorg over de emotionele gevolgen van de brand voor de kinderen. De school heeft hierover contact gehad met de schoolbegeleidingsdienst. Tevens is overleg gevoerd met de directie van De Toonladder, die ervaring heeft op dit gebied. Over hoe de kinderen, de ouders, de verzorgers en de school hiermee om willen gaan volgt op korte termijn een brief aan alle ouders en verzorgers.

De komende dagen worden beide locaties verder op orde gebracht. Meubels en leermiddelen worden deze week nog geleverd. Het schoolteam en de ouders gaan komend weekend de nieuwe lokalen verder inrichten. Maandag worden de lessen hervat op de tijdelijke locaties.
---

Invoerdatum 13-3-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie