Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dienstencentrum De Mare tijdelijk gesloten

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alkmaar


13 maart 2002

Dienstencentrum De Mare tijdelijk gesloten

Vanaf maandag 18 maart a.s. is het dienstencentrum De Mare tijdelijk gesloten. De tijdelijke sluiting is nodig om het dienstencentrum geschikt te maken voor de afgifte van reisdocumenten. Per 1 oktober 2001 is de aanvraagprocedure van reisdocumenten veranderd. De inrichting van het huidige dienstencentrum is niet berekend op de veranderde uitgifteprocedure van reisdocumenten. Naast de verbouwing is extra inzet van vast gekwalificeerd personeel. Medio juni is het dienstencentrum weer open voor publiek.

De gemeente Alkmaar verleent de inwoners van Alkmaar-Noord een extra service, namelijk de afgifte van reisdocumenten in de Mare. Deze dienstverlening komt naast de verstrekking van rijbewijzen en uittreksels.

Veiligheid
Vanwege verscherpte veiligheidsmaatregelen voor uitgiftepunten van reisdocumenten, is het niet mogelijk deze af te halen in het dienstencentrum. Na de verbouwing is dit wel mogelijk. Medio juni zal het vernieuwde dienstencentrum haar deuren weer openen. Voor zaken zoals het ophalen van een rijbewijs of uittreksel kan men nu terecht op het Stadskantoor.
De openingstijden van het Stadskantoor zijn:

Ma t/m do

9.00 - 16.30 en koopavond van 18.30 - 20.00

Vr

9.00 - 12.00

Per 1 oktober 2001 zijn de procedures voor reisdocumenten veranderd. Mensen moeten nu niet één maar twee keer langs komen voor bijvoorbeeld een paspoort. Eén keer voor de aanvraag en een week later om het document af te halen. Ook kunnen kinderen niet meer zo makkelijk ingeschreven worden. Voor hen moet een aparte aanvraag worden gedaan. Dit alles brengt een hoop werk met zich mee.

Hoogseizoen nadert
Inwoners van Alkmaar wordt gevraagd niet te lang te wachten met het verlengen van hun paspoort. In het hoogseizoen is het namelijk erg druk bij de publieksbalies. Door vóór het hoogseizoen het reisdocument te verlengen kunnen lange wachttijden worden voorkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie