Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boomfeestdag 2002 in Alphen aan den Rijn

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alphen aan den Rijn


Boomfeestdag 2002

Op maandag 18 maart om 13.30 uur plant wethouder E.G. de Leest (Onderwijs) samen met de leerlingen van groep 7 van de Katholieke Basisschool Het Spectrum een walnootboom aan de Polluxstraat. Deze boom wordt geplant als start van de herinrichting van de schoolomgeving en vooruitlopend op de boomfeestdag 2002.

Woensdag 20 maart om 08.45 uur geeft wethouder J.M.C.M. Groen in t Wout (Groenvoorzieningen en Stedelijke Vernieuwing) in aanwezigheid van 140 leerlingen in de aula van Basisschool Het Spectrum het startsein voor de boomfeestdag. De leerlingen van groep 7 van Bassisschool Het Spectrum geven dan de eerste uitvoering van een door hen ingestudeerde balletvoorstelling over de rol en betekenis van bomen voor de natuur en de mens. Vanaf 09.30 uur gaan 490 leerlingen (in drie groepen) 27 bomen en honderden struiken planten op het nieuw ingerichte parkeerterrein bij het Argoplein. Het programma wordt rond 11.30 uur afgerond.

In totaal 490 leerlingen van 19 klassen van 14 verschillende Alphense basisscholen doen mee aan de boomfeestdag 2002. De leerlingen van groep 7 van de RK Basisschool Het Spectrum, locatie Polluxstraat hebben een programma voorbereid voor de leerlingen van de scholen die hun wijk voor de boomfeestdag komen bezoeken.

De Planetenbuurt is één van de gebieden waar de stedelijke vernieuwing in Alphen aan den Rijn wordt uitgewerkt. Wonen Centraal, eigenaar van de flats in die wijk, is bezig met een uitgebreide renovatie van de flats in de Planetenbuurt. Ook de woonomgeving wordt opnieuw ingericht. De gemeente is actief in het betrekken van de bewoners bij deze herinrichting. Het boomfeestdagproject met alle activiteiten daaromheen is een uitwerking hiervan.

De directe omgeving van de school aan de Polluxstraat zal op termijn ook veranderen. Samen met de gemeente gaan het team en de leerlingen hieraan werken. Op 18 maart maken de leerlingen van groep 7 daarmee een serieuze start door het planten van een walnootboom. Petra Pennings van de afdeling Woonomgeving heeft, samen met de leerlingen van de klas van Francien Rijnbeek, over de plaats en de soort boom nagedacht. Educatie Doelgroepen van de afdeling Onderwijs (Milieueducatie) gaat samen met het team van de school verder kijken hoe de schoolomgeving aangepast en ingericht kan worden met het oog op het onderwijs wat er wordt gegeven. Mogelijk kan er volgend jaar gestart worden met een schooltuin.

De leerlingen van groep 7 van RK Basisschool Het Spectrum hebben een balletvoorstelling met een choreografie van Jeannette de Jager van de gelijknamige balletschool uit Alphen aan den Rijn, ingestudeerd. Het ballet, over de rol en betekenis van bomen voor de natuur en de mens, is door haar gemaakt en met de kinderen de afgelopen periode geoefend.

Drie voorstellingen zorgen er voor dat alle bezoekende leerlingen dit ballet kunnen zien. Aansluitend op deze voorstelling lopen de leerlingen door naar de Argostraat. Daar worden 27 bomen en honderden struiken geplant op het nieuw ingerichte parkeerterrein bij het Argoplein.

De boomfeestdagactiviteiten bij RK Basisschool Het Spectrum vallen samen met een groot voorjaarsproject wat door de hele school wordt gehouden. Op 27 maart wordt dit project afgesloten. Ook dan treden de leerlingen van groep 7 op met hun ballet en kunnen de leerlingen en hun ouders van de andere groepen kennis maken van hun project over de bomen in hun buurt.

Persbericht 18, 15 maart 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 15 maart 2002 laatste wijziging

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie