Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 18-03-2002

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 18-03-2002
Persberichten maandagmorgen
Roel Hallink 0528-295033

Bromfiets tegen auto

NORG Gistermiddag is een 19-jarige inwoner van Roden gewond geraakt bij een aanrijding op de Donderseweg. De man reed op een bromfiets richting Donderen, toen een auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Roden, rechtsaf sloeg een inrit in. De autobestuurder zag de bromfietser niet, waardoor deze tegen de auto botste en daardoor gewond raakte aan zijn rechterknie. Verder bekwam hij diverse schaafwonden. De bromfiets raakte geheel vernield en de auto was behoorlijk beschadigd.

Auto over de kop

TYNAARLO Gisteravond laat is op de A28 een auto over de kop geslagen. Een 24-jarige man uit Mariahoop raakte met de wielen van zijn auto in de middenberm. Bij de stuurcorrectie verloor de bestuurder de macht over het stuur en sloeg de auto over de kop, om vervolgens op de kop in een sloot tot stilstand te komen. De bestuurder en drie inzittenden, uit Brunsum en Maasbracht, kwamen er wonderwel goed van af. De auto was totaal vernield.

Onder invloed

HOOGEVEEN Afgelopen nacht zag de politie van Hoogeveen een auto rijden op de A. Steenbergenstraat en wilde de bestuurder daarvan controleren op het gebruik van alcohol. Toen deze de politie in de gaten kreeg, ging hij ervandoor. Even later werd de auto weer gezien op de Wolfsbosstraat. De bestuurder ging er weer vandoor, om tenslotte zijn auto in een groenstrook in de Groenling achter te laten. De wegrenende bestuurder werd herkend als zijnde een 46-jarige Hoogevener. Hij werd even later in de omgeving aangehouden. Aan het bureau weigerde hij alle medewerking. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Diefstal uit auto

HAVELTE Gistermiddag parkeerde een 22-jarige inwoonster van Ruinerwold haar auto aan de Van Helomaweg. Toen zij na ongeveer 20 minuten wandelen weer bij haar auto terugkwam, bleek een ruit ingeslagen te zijn en was de autoradio gestolen.

Diefstal uit woningen

MEPPEL Gisteravond werd ontdekt dat er bij een woning aan de Citroenvlinder was ingebroken. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur. De gehele woning was doorzocht. Gestolen werden 2 GSMs, 17 cds en wat geld uit een portemonnee.

MEPPEL Aan de Boerkist werd tussen gistermiddag en gisteravond ingebroken. De daders vernielden een raam aan de achterzijde om binnen te komen. Vermist wordt een laptop.

NIEUW WEERDINGE Bij een woning aan het Eerste Kruisdiep is gisteren ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders door een bovenlicht binnengekomen. De gehele woning werd doorzocht, waarbij de inhoud van diverse kasten op de grond was gegooid. Op voorhand worden een paar sierraden en een kleine hoeveelheid muntgeld vermist. Als alles opgeruimd is, zal bezien moeten worden of er nog meer weg is.

Vernieling wachthokje

EMMEN Op het station Bargeres aan de Brinkenhalte trapte een man gisteravond diverse ruiten stuk van een wachthok. De man bleek onder invloed en is door de politie aangehouden en ingesloten. Vandaag zal hij door de spoorwegpolitie verhoord worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie