Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICT-platform voor Apeldoornse dorps- en wijkraden actief

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Programmabureau Advies Overheid.nl
Zoek soortgelijke berichten

Programmabureau Advies Overheid.nl

ICT-platform voor Apeldoornse dorps- en wijkraden actief

Op 13 maart 2002 opende PvdA-wethouder Eppo Gutteling het ICT-platform voor Apeldoornse dorps- en wijkraden. Landelijk gaan steeds meer gemeentelijke overheden het Internet op, maar in Apeldoorn strekt het verder: ook de belangenverenigingen van en voor Apeldoornse bewoners, de dorps- en wijkraden, zetten nu het moderne medium in voor verrijking van hun communicatie.

Ze kunnen een eigen website exploiteren, ondersteund door een redactiesysteem dat de dorps- en wijkraden zelf in staat stelt de website te actualiseren. Een portal op
www.dorpsenwijkraden-apeldoorn.nl biedt een centrale startplek.

Vorig jaar 27 september nodigde de gemeente Apeldoorn en het Apeldoornse internetbedrijf InHetWeb Media de dorps- en wijkraden uit om mee te doen met een gezamenlijk platform. De meerderheid reageerde positief. Vanaf dat moment werd er hard gewerkt aan een redactiesysteem en de vulling van de diverse websites. Momenteel zijn vijf websites klaar en online. De komende tijd groeit dit aantal naar zon twintig.

Het jaar 2002 zal ook het jaar zijn van verdere uitbouw van het platform, want wat er nu ligt is een eerste laagdrempelige stap in de goede richting. Het medium Internet heeft echter nog zoveel meer te bieden. De uitdaging ligt er: uiteindelijk optimaal interactief digitaal communiceren tussen bewoners, dorps- en wijkraden, gemeente en andere spelers in de maatschappij.
Portal dorps- en wijkraden Apeldoorn

www.ictu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie