Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 18-03-2002

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 18 maart 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man (43) probeert fiets te verkopen
Een 43-jarige man uit Groningen is zondagnacht aangehouden omdat hij aan voorbijgangers op de Grote Markt een fiets wilde verkopen. Hij wilde het gestolen vehikel voor 5 euro verkopen aan een man die de fiets herkende als het eigendom van een bekende. De politie werd gewaarschuwd die de man aanhield en meenam naar het bureau voor verhoor.

Haren: snorfietser rijdt slingerend
Agenten zagen zondagnacht een 22-jarige Harenaar slingerend rijden over de Rijksstraatweg in zijn woonplaats. Hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank en blies een promillage van
1.15. Een rijverbod en een dagvaarding werd zijn deel.

Groningen: dronken automobilist
Op de Iepenlaan werd zondagnacht een 39-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man een promillage van 2.4. Zijn rijbewijs is ingenomen en een dagvaarding uitgeschreven.

Groningen: dopegebruikers aangehouden
De politie controleerde zondagnacht op de Papiermolenlaan een geparkeerd staande auto waarin twee mannen zich verdacht ophielden. Beide mannen bleken drugs bij zich te hebben en werden na het bureau gebracht. In de auto werd ook nog een houten knuppel gevonden. De gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne werd in beslag genomen.

Groningen: potloodventer aangehouden
Surveillerende agenten werden zondagochtend door twee vrouwen aangesproken dat een man zojuist zijn geslachtsdeel had laten zien. De 31-jarige Stadjer werd in de A Kerkstraat aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. De twee vrouwen werden meegenomen voor het doen van aangifte.

Groningen: man (50) gooit eigen ruiten in
In de Riouwstraat trof de politie zondagochtend een 50-jarige man aan die verwoede pogingen deed om in zijn woning te komen. Hij was buitengesloten door een medebewoner. De man was onder invloed van alcohol en begon met een steen ruiten en te gooien. Toen er dreigde dat er schade bij de buren ontstond werd de Stadjer voor openbare dronkenschap aangehouden.

Oldehove: gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Englumerweg in Oldehove is zondagavond een 38-jarige man uit Visvliet gewond geraakt. De man verloor vermoedelijk door een te hoge snelheid de macht over het stuur van zijn auto en kwam in de berm terecht. Hij kreeg de wagen niet meer onder controle en botste tegen een boom. De man liep onder andere schouderletsel op en kwam in de auto bekneld te zitten. Hij is door de brandweer uit de auto gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte totall loss en is door een berger afgevoerd.

Winschoten: doorrijden na aanrijding
Aan het Oostereinde in Winschoten ontstond zondagmiddag een aanrijding tussen twee elkaar tegemoetkomende personenautos. Eén van de autos, bestuurd door een 55-jarige man uit Beerta, reed in de richting van Beerta. In een bocht kwam de tegemoetkomende auto op de verkeerde weghelft en schampte de auto van de man uit Beerta over de gehele zijkant. De Beertster verloor de controle over de auto en botste tegen een links van de weg staande boom. Zijn 58-jarige echtgenote en zijn 12-jarige dochter, die bij hem in de auto zaten raakten daarbij gewond (letsel niet bekend) en moesten voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht. De veroorzaker van het ongeval reed door. De auto werd enige tijd later door de politie aangetroffen aan de Gaslaan in Winschoten en in beslag genomen. De wagen bleek eigendom van een inwoner Beerta. Later op de avond werd hij in zijn woning aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij heeft niet duidelijk kunnen maken waarom hij na het ongeval is doorgereden.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Op de Kielsterachterweg in Hoogezand heeft de politie zondagavond een 49-jarige automobilist uit Veendam aangehouden wegens rijden onder invloed. De man, die in de richting van Veendam reed, verloor ter hoogte van de rotonde bij de afslag Veendam de controle over zijn auto en reed tegen een verkeersbord om vervolgens midden op de rotonde tot stilstand te komen. Hij bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.25 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is door een berger afgevoerd.

Winschoten: openstaande geldboetes
De politie heeft zondagnacht aan de Gasthuislaan in Winschoten een 43-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man reed in een auto van een kennis en bleek bij een controle nog een bedrag van 460 euro aan boetes te hebben openstaan. Hij kon die niet betalen en is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de parketpolitie. Hij is ingesloten.

Oldehove: auto in de sloot
Na een telefonische melding van een voorbijganger troffen surveillerende politiemensen in een sloot langs de Noordhornerweg in Oldehove een auto aan. Er was niemand in of bij de auto aanwezig. Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurder op de kop met de wagen in sloot is terechtgekomen nadat eerst een verkeerspaal, een reflectiebord en een wegmarkeringbord omver waren gereden. De auto is eigendom van een inwoner van Zoutkamp. De man kon nog niet door de politie worden getraceerd. De auto is in beslag genomen en naar het politiebureau gebracht.

Delfzijl: man aangehouden
In de woning van zijn vriendin aan de Castorstraat in Delfzijl heeft de politie zondagmiddag een 34-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man was de woning van de vriendin binnengedrongen door een ruit te vernielen. Tijdens een woordenwisseling greep hij de 23-jarige vrouw daarnaast bij de keel. De man is na verhoor vrijgelaten. Hij krijgt proces-verbaal voor vernieling en mishandeling.

Tolbert: man ingesloten na ruzie
De politie heeft zondagavond in de Hoofdstraat in Tolbert een 27-jarige man uit Noordhorn aangehouden. De verdachte kreeg ruzie met een kennis bij diens woning aan de Mr. J Tuintjerstraat in Tolbert. Hij sloeg met een tafelpoot tegen ramen en een deur en bedreigde de kennis met een mes. Hij kon in de Hoofdstraat worden aangehouden en werd ingesloten. De man verkeerde onder invloed van drugs. De aanleiding tot de ruzie is nog niet duidelijk geworden.

Delfzijl: vrouw aangehouden
In een woning aan de Polluxstraat in Delfzijl heeft de politie zondagmorgen een 38-jarige vrouw uit Delfzijl aangehouden. De vrouw vernielde een ruit van de woning van buren nadat die geklaagd hadden over hinderlijke lawaaioverlast. De politie constateerde ook die overlast en probeerde bij de veroorzakers een oplossing te bewerkstelligen. Die wilden, tengevolge van overmatig drankgebruik, echter van geen medewerking horen en wilden ook de politie niet binnenlaten. Voordat de politie met een machtiging tot binnentreden bij de woning terug was vernielde de vrouw het raam van de woning van de buren. Ze werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De vrouw bekende de vernieling en werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De geluidsoverlast was nadien over.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...