Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 18-03-2002

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 18 maart 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man (43) probeert fiets te verkopen
Een 43-jarige man uit Groningen is zondagnacht aangehouden omdat hij aan voorbijgangers op de Grote Markt een fiets wilde verkopen. Hij wilde het gestolen vehikel voor 5 euro verkopen aan een man die de fiets herkende als het eigendom van een bekende. De politie werd gewaarschuwd die de man aanhield en meenam naar het bureau voor verhoor.

Haren: snorfietser rijdt slingerend
Agenten zagen zondagnacht een 22-jarige Harenaar slingerend rijden over de Rijksstraatweg in zijn woonplaats. Hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank en blies een promillage van
1.15. Een rijverbod en een dagvaarding werd zijn deel.

Groningen: dronken automobilist
Op de Iepenlaan werd zondagnacht een 39-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man een promillage van 2.4. Zijn rijbewijs is ingenomen en een dagvaarding uitgeschreven.

Groningen: dopegebruikers aangehouden
De politie controleerde zondagnacht op de Papiermolenlaan een geparkeerd staande auto waarin twee mannen zich verdacht ophielden. Beide mannen bleken drugs bij zich te hebben en werden na het bureau gebracht. In de auto werd ook nog een houten knuppel gevonden. De gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne werd in beslag genomen.

Groningen: potloodventer aangehouden
Surveillerende agenten werden zondagochtend door twee vrouwen aangesproken dat een man zojuist zijn geslachtsdeel had laten zien. De 31-jarige Stadjer werd in de A Kerkstraat aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. De twee vrouwen werden meegenomen voor het doen van aangifte.

Groningen: man (50) gooit eigen ruiten in
In de Riouwstraat trof de politie zondagochtend een 50-jarige man aan die verwoede pogingen deed om in zijn woning te komen. Hij was buitengesloten door een medebewoner. De man was onder invloed van alcohol en begon met een steen ruiten en te gooien. Toen er dreigde dat er schade bij de buren ontstond werd de Stadjer voor openbare dronkenschap aangehouden.

Oldehove: gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Englumerweg in Oldehove is zondagavond een 38-jarige man uit Visvliet gewond geraakt. De man verloor vermoedelijk door een te hoge snelheid de macht over het stuur van zijn auto en kwam in de berm terecht. Hij kreeg de wagen niet meer onder controle en botste tegen een boom. De man liep onder andere schouderletsel op en kwam in de auto bekneld te zitten. Hij is door de brandweer uit de auto gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte totall loss en is door een berger afgevoerd.

Winschoten: doorrijden na aanrijding
Aan het Oostereinde in Winschoten ontstond zondagmiddag een aanrijding tussen twee elkaar tegemoetkomende personenautos. Eén van de autos, bestuurd door een 55-jarige man uit Beerta, reed in de richting van Beerta. In een bocht kwam de tegemoetkomende auto op de verkeerde weghelft en schampte de auto van de man uit Beerta over de gehele zijkant. De Beertster verloor de controle over de auto en botste tegen een links van de weg staande boom. Zijn 58-jarige echtgenote en zijn 12-jarige dochter, die bij hem in de auto zaten raakten daarbij gewond (letsel niet bekend) en moesten voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht. De veroorzaker van het ongeval reed door. De auto werd enige tijd later door de politie aangetroffen aan de Gaslaan in Winschoten en in beslag genomen. De wagen bleek eigendom van een inwoner Beerta. Later op de avond werd hij in zijn woning aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij heeft niet duidelijk kunnen maken waarom hij na het ongeval is doorgereden.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Op de Kielsterachterweg in Hoogezand heeft de politie zondagavond een 49-jarige automobilist uit Veendam aangehouden wegens rijden onder invloed. De man, die in de richting van Veendam reed, verloor ter hoogte van de rotonde bij de afslag Veendam de controle over zijn auto en reed tegen een verkeersbord om vervolgens midden op de rotonde tot stilstand te komen. Hij bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.25 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is door een berger afgevoerd.

Winschoten: openstaande geldboetes
De politie heeft zondagnacht aan de Gasthuislaan in Winschoten een 43-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man reed in een auto van een kennis en bleek bij een controle nog een bedrag van 460 euro aan boetes te hebben openstaan. Hij kon die niet betalen en is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de parketpolitie. Hij is ingesloten.

Oldehove: auto in de sloot
Na een telefonische melding van een voorbijganger troffen surveillerende politiemensen in een sloot langs de Noordhornerweg in Oldehove een auto aan. Er was niemand in of bij de auto aanwezig. Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurder op de kop met de wagen in sloot is terechtgekomen nadat eerst een verkeerspaal, een reflectiebord en een wegmarkeringbord omver waren gereden. De auto is eigendom van een inwoner van Zoutkamp. De man kon nog niet door de politie worden getraceerd. De auto is in beslag genomen en naar het politiebureau gebracht.

Delfzijl: man aangehouden
In de woning van zijn vriendin aan de Castorstraat in Delfzijl heeft de politie zondagmiddag een 34-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man was de woning van de vriendin binnengedrongen door een ruit te vernielen. Tijdens een woordenwisseling greep hij de 23-jarige vrouw daarnaast bij de keel. De man is na verhoor vrijgelaten. Hij krijgt proces-verbaal voor vernieling en mishandeling.

Tolbert: man ingesloten na ruzie
De politie heeft zondagavond in de Hoofdstraat in Tolbert een 27-jarige man uit Noordhorn aangehouden. De verdachte kreeg ruzie met een kennis bij diens woning aan de Mr. J Tuintjerstraat in Tolbert. Hij sloeg met een tafelpoot tegen ramen en een deur en bedreigde de kennis met een mes. Hij kon in de Hoofdstraat worden aangehouden en werd ingesloten. De man verkeerde onder invloed van drugs. De aanleiding tot de ruzie is nog niet duidelijk geworden.

Delfzijl: vrouw aangehouden
In een woning aan de Polluxstraat in Delfzijl heeft de politie zondagmorgen een 38-jarige vrouw uit Delfzijl aangehouden. De vrouw vernielde een ruit van de woning van buren nadat die geklaagd hadden over hinderlijke lawaaioverlast. De politie constateerde ook die overlast en probeerde bij de veroorzakers een oplossing te bewerkstelligen. Die wilden, tengevolge van overmatig drankgebruik, echter van geen medewerking horen en wilden ook de politie niet binnenlaten. Voordat de politie met een machtiging tot binnentreden bij de woning terug was vernielde de vrouw het raam van de woning van de buren. Ze werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De vrouw bekende de vernieling en werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De geluidsoverlast was nadien over.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie