Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 18-03-2002

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.40 uur) Maandag 18 maart 2002

Geleen, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed:

Een 54 jarige inwoner van Sittard heeft zondagavond 17 maart 2002 op de Rijksweg centrum te Celeen een verkeersongeval veroorzaakt. Hij bleek zwaar onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Zondagavond omstreeks 20.15 uur veroorzaakte de inwoner van Sittard op de Rijksweg een verkeersongeval waarbij hij met zijn auto een voor hem staande personenauto aanreed. De aangereden auto werd door de kracht van de aanrijding weggeduwd en tegen een daarvoor staande auto gereden. Alle drie de autos liepen bij de aanrijding materiele schade op. De auto van de veroorzaker moest door een takelbedrijf worden weggesleept
De gewaarschuwde politie stelde bij de veroorzaker vast dat deze zwaar onder invloed verkeerde van alcoholhoudende drank. De alcohollucht, het praten met een dubbele tong, het onvast ter been zijn en de rode ogen waren niet te verbergen. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 2.1 en 2.2 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sittard, boete wegens rijden onder invloed:
Een boete van 190 euro werd zondagavond 17 maart 2002 opgelegd aan een 43 jarige inwoner van Sittard die onder invloed van alcohol zijn auto op Hemelsley te Sittard had bestuurd.
De automobilist reed zondagavond omstreeks 23.50 uur over Hemelsley waar een politiepatrouille hem met grote haast zag rijden. Bij een daarop volgende controle bleek de automobilist naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals werd bevestigd door een alcoholblaastest. Hij werd daarop door de politie meegenomen naar het bureau waar de uitslag van de ademanalyse een kleine overschrijding aangaf van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur in zijn bezit.

Elsloo, woninginbraak:
Op zondag 17 maart 2002 heeft tussen 16.45 en 21.50 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Rembrandtstraat te Elsloo. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door een tuindeur te forceren. De woning werd vrijwel geheel doorzocht waarbij op het eerste oog alleen een fototoestel werd ontvreemd. De bewoonster die de inbraak bij haar thuiskomst omstreeks 21.50 uur ontdekte heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. Mogelijk heeft zij de inbreker bij haar thuiskomst gestoord en moest deze overhaast aan de achterzijde de woning ontvluchten.

Geleen, woninginbraken:
Aan de Jekerstraat te Geleen hebben op 17 maart 2002 inbraken plaatsgevonden in twee naast elkaar gelegen woningen. Een van de bewoners kwam zondag 17 maart omstreeks 22.00 uur thuis en bemerkte dat er in de tijd dat zij afwezig was geweest dat er een inbraak had plaatsgevonden. Een tuindeur van haar woning werd door de inbreker geforceerd waardoor deze de toegang tot de woning kreeg. De woning bleek doorzocht te zijn waarbij audioapparatuur en de daarbij behorende geluidsboxen werden ontvreemd. Ook een spaarpot met een onbekende inhoud werd door de inbreker meegenomen. Ook bij de buren bleek een inbraak gepleegd te zijn. Van deze woning werd ook een deur opengebroken. De woning werd doorzocht maar op het eerste oog werd er niets ontvreemd. De bewoners hebben van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie