Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oud Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht overleden

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Oud Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht overleden

18-03-2002

Op 71-jarige leeftijd is 14 maart onverwacht luitenant-generaal van het wapen der infanterie b.d. J.P. Verheijen overleden. Generaal Verheijen was van 30 oktober 1985 tot 1 maart 1991 Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Daarvoor was hij ook Directeur-Personeel van de Koninklijke Landmacht. Hij wordt donderdag (21 maart) gecremeerd.

Generaal Verheijen kwam in 1950 in dienst als dienstplichtige. Eind 1951 ging hij in opleiding bij de Koninklijke Militaire Academie. In de jaren na zijn opleiding was hij ondermeer geplaatst bij de Infanterieschool, de 42ste Infanteriebrigade, het Hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht en de staf van het 1e Legerkorps. Van 1970-1973 was generaal Verheijen docent aan de Hogere Krijgsschool. Hierna volgden plaatsingen bij de Directie Opperofficier Personeel Koninklijke Landmacht, de 13de Pantserinfanteriebataljon en het Directoraat-Generaal Personeel. Van 1979-1980 was hij werkzaam als hoofd afdeling Operatiën bij de Bevelhebber der Landstrijdkrachten. In 1980 werd hij benoemd tot Sous-chef Personeelszaken bij de Directie Personeel Koninklijke Landmacht en later Plaatsvervangend Directeur. Van deze directie werd hij op 9 maart 1983 Directeur.

Luitenant-generaal Verheijen was Officier in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. (archieffoto)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie