Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cap Gemini Ernst & Young koopt Werklinq

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Cap Gemini Ernst & Young
Zoek soortgelijke berichten

Cap Gemini Ernst & YoungPersberichten

Utrecht , 18 maart 2001

Cap Gemini Ernst & Young koopt Werklinq

Vandaag maken Cap Gemini Ernst & Young Nederland (CGE&Y) en de Arbeidsvoorzieningsorganisatie (Arbeidsvoorziening) bekend dat zij definitief zijn overeengekomen dat CGE&Y per 1 april aanstaande Werklinq overneemt. Werklinq is het ICT-bedrijf van Arbeidsvoorziening. De wederzijdse belangstelling bleek eerder uit de intentieverklaring van 25 oktober 2001 waarin werd overgekomen dat met CGE&Y exclusief over de overname zou worden onderhandeld.

De overgang van Werklinq naar CGE&Y is het gevolg van het eerder genomen besluit door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dat de activiteiten van Facent, het voormalige facilitaire bedrijf van Arbeidsvoorziening, waarvan Werklinq een onderdeel is, thuishoren in de private sector.

CGE&Y is al jarenlang een belangrijke speler in de sociale zekerheidssector. Doordat onlangs de Wet Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI) in werking is getreden, zal deze sector de komende jaren sterk in beweging blijven. Dit komt onder meer tot uiting in de vorming van het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV) en de Centra voor Werk in Inkomen (CWI). Met de overname van Werklinq breidt CGE&Y haar sterke positie in de markt van werk en inkomen verder uit.

Met de overname blijft de continuïteit van de dienstverlening voor de klanten van Werklinq gewaarborgd. De belangrijkste klanten zijn de uit Arbeidsvoorziening voortgekomen Centra voor Werk en Inkomen (CWI), KLIQ en Centrum Vakopleiding Nederland. Bij de overgang zijn ca. 360 arbeidsplaatsen betrokken. De medewerkers treden in dienst van CGE&Y De verwachte omzet van Werklinq in 2001 bedraagt ca. 68 miljoen euro (exclusief BTW).

Over Cap Gemini Ernst & Young

Cap Gemini Ernst & Young is een van de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld. De onderneming is op wereldwijde schaal actief in managementconsulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Met deze activiteiten helpt de onderneming in de nieuwe economie bedrijven voortdurend nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen. De organisatie heeft wereldwijd ongeveer 56.500 medewerkers in dienst en realiseert een omzet van 8,4 miljard euro (in 2001). Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op www.nl.cgey.com

Voor meer informatie:
Cap Gemini Ernst & Young, Nanne van Nunen, woordvoerder 030 689 69 13, Mobiel: 06 12 99 37 29 (nanne.van.nunen@cgey.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie