Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 18-03-2002

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 18-03-2002
Politieberichten van 18/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Van zondag op maandag werd ingebroken in het kantoor van een bedrijf aan het Zuidvliet. Een ruit werd vernield. Omstreeks 04.20 uur werd door een getuige gezien dat drie mannen wegliepen van de plaats waar was ingebroken. De getuige heeft niet gezien of de verdachten ook iets bij zich hadden. Waarschijnlijk heeft men een computer uit het pand meegenomen. Een medewerker van het bedrijf zal in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Drachten: vernieling ruit
Maandag tussen 04.30 en 05.00 uur werd een ruit vernield van de wereldwinkel aan de Zuidkade. De ruit van 1.66 x 1.82 meter werd ingetrapt. Een medewerker van de wereldwinkel een 64-jarige inwoner van Drachten, deed aangifte van vernieling. Volgens een getuige was dit gebeurd door een 36-jarige inwoner van Drachten. De verdachte was er reeds vandoor gegaan. Een zoekactie in de omgeving leverde geen resultaat op. De verdachte zal aan het bureau worden ontboden om te worden gehoord.

Fryske diken: controle op snelheid
De radarwagen van Fryske diken staat woensdag 20 maart opgesteld op de N351 bij Oldeholtpade (afslag A32). Vrijdag 22 maart wordt gecontroleerd op snelheid op de N383 tussen Beetgumermolen en Berlikum. Ook op de andere items van Fryske diken wordt deze week op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd: helm, gordel, rood licht en alcohol.

Drachten: snelheid
Zondag omstreeks 21.00 uur werd op de Rijksweg N31 een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Burgum, reed met een snelheid van 155 kilometer per uur, terwijl aldaar 100 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: diefstal uit school
Afgelopen nacht werd ingebroken in een school aan de Frieswijkstraat. Via vernieling van een nooddeur kwam men de school binnen. Uit een klaslokaal werden twee computers weggenomen. Een medewerker van de school, een 46-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Berlikum: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 07.20 uur reed een 30-jarige inwoner van Berlikum met zijn auto over het Kleaster Anjum in de richting van de gelijknamige kruising. Op deze kruising verleende hij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 32-jarige inwoner van Marssum. De beide bestuurder raakten gewond en zijn overgebracht naar het MCL-Zuid. De bij deze aanrijding betrokken autos werden totaal vernield en moesten worden weggesleept.

Leeuwarden: inbraak
Van zondag op maandag werd ingebroken in het bedrijfspand van de dierenambulance aan de Hooidollen. Men kwam binnen door het forceren van een bovenlicht. Uit het kantoor werden een portofoon, wat kleingeld en een systeemkast weggenomen. Een medewerkster, een 58-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie