Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Graham Packaging kondigt verkoop blow-moulding activiteiten

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GRAHAM PACKAGING COMPANY

Graham Packaging kondigt verkoop blow-moulding activiteiten..

Graham Packaging kondigt verkoop van blow-moulding activiteiten in Italië aan.

York, Pennsylvanië - Graham Packaging Company, L.P., heeft vandaag bekendgemaakt in het kader van een voortgaande herstructurering van de Europese activiteiten een overeenkomst te hebben getekend voor de verkoop van twee Italiaanse fabricagefaciliteiten, de Societa Imballaggi Plastici S.r.l. in Campochiaro en Graham Packaging Italy S.r.l. in Sovico, aan Serioplast S.P.A. De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Graham Packaging is een wereldwijde producent van op maat gemaakte verpakkingen volgens het blow-moulding procédé voor merkvoeding en
-dranken, producten voor gebruik in de huishouding en voor persoonlijke verzorging en smeermiddelen voor de auto-industrie en was sedert 1992 eigenaar van de faciliteiten in Campochiaro en Sovico.

'We zijn blij dat Serioplast, een bekend Italiaans blow-moulding bedrijf, de eigenaar wordt en dat dit bedrijf de productie van flessen volgens dit procédé voor gebruik in huishouding en persoonlijke verzorging voortzet,' zei Ashok Sudan, vice president en general manager van Graham Packaging Europe. 'Wij waarderen de geweldige inzet die de medewerkers in de afgelopen 10 jaar hebben getoond en wij wensen hun veel succes voor de toekomst.'

In de afgelopen twee jaar heeft Graham Packaging haar Europese managementteam versterkt, ongeveer USD 50 miljoen geïnvesteerd in Europese locaties en haar meest productieve technologie gericht op de strategisch belangrijkste klanten. Het bedrijf opende nieuwe fabrieken in Polen en Spanje en breidde in 2001 een fabriek uit in België. Later dit jaar staat de opening van een nieuwe fabriek in Frankrijk op het programma. Momenteel wordt een productiefabriek in Wrexham in Wales gesloten.

'Het openen en sluiten van faciliteiten op diverse plaatsen in de wereld zal altijd een vanzelfsprekend en noodzakelijk aspect blijven van zakendoen op mondiaal niveau,' zei Philip R. Yates, CEO van Graham Packaging. 'De strategie van Graham Packaging blijft gericht op zakendoen met belangrijke en strategische klanten die de mogelijkheden van een wereldwijde leverancier naar waarde weten te schatten. Met het oog op het concurrentievoordeel voor onze afnemers hebben fabrieken die gebruik maken van de nieuwste technologieën met een hoog rendement onze prioriteit en waar mogelijk zoeken wij deze fabrieken samen met onze klanten.'

Het personeelsbestand van Graham Packaging bedraagt momenteel 4000 mensen in bijna 60 fabrieken in Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika. Jaarlijks produceert het bedrijf meer dan zes miljard verpakkingen. De verkopen in de 12 maanden tot eind september 2001 bedroegen wereldwijd USD 900 miljoen.

Donald C. Sarvey van Editorial Enterprises, +1-717-236-7716 of (editorialenterprises@earthlink.net)

18 mrt 02 14:47

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie