Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grashoek zoekt geïnteresseerde inwoners klankbordteam

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Helden

Projectteam Grashoek zoekt geïnteresseerde inwoners Grashoek voor Klankbordteam
In het Project Wonen-Welzijn-Zorg in de regio Helden wordt per kern van de gemeenten in de regio Helden de wensen, behoeften en vragen van de inwoners nagegaan. De kern Grashoek wordt in dit project als voorbeeld genomen.
Inmiddels is een projectteam Grashoek opgericht. Het projectteam bestaat uit de volgende personen: de heer J. Strik (Dorpsraad), de heer G. Drissen (Gemeenschapshuis Grashoek), de heer M. Kluijtmans (KBO Grashoek), mevrouw M. Heijnen (Vorkmeer) en de heer R. Genders (Gemeente Helden).
Het projectteam is bezig met een voorstel aan organisaties die voorzieningen op het gebied van Wonen-Welzijn-Zorg in de kern moeten realiseren. Samen met deze organisaties wordt gekeken welke voorzieningen gerealiseerd gaan worden. Eerst wil het projectteam het voorstel bespreken met groep van ongeveer tien inwoners van Grashoek. Het zogenaamde Klankbordteam. Inwoners van Grashoek die met het projectteam willen meedenken kunnen zich hiervoor aanmelden bij bovengenoemde leden van het projectteam. De resultaten van het onderzoek onder senioren en de groepsgesprekken met senioren vormen de basis van het voorstel van het projectteam. Eind vorig jaar hebben 316 senioren (inwoners van 55 jaar en ouder) van Grashoek een vragenlijst gekregen waarin ze hun wensen en behoeften op het gebied van Wonen-Welzijn-Zorg hebben aangegeven. Zeer veel mensen (275, 86%) hebben de vragenlijst ingevuld. Het Projectteam Grashoek dankt dan ook de vrijwilligers die bij het invullen van de vragenlijst hebben geholpen en deze hebben opgehaald.

Op dinsdag 26 februari zijn de uitkomsten van het onderzoek verder besproken met de senioren in gemeenschapshuis De Ankerplaats te Grashoek. In totaal hebben ongeveer een honderd oudere inwoners van Grashoek ´s middags en ´s avonds de resultaten besproken in kleinere groepen.
Uit de resultaten blijkt dat de senioren in principe niet willen verhuizen. Ruim driekwart wil in het eigen huis blijven wonen als dat geschikt gemaakt kan worden voor de oude dag. Een deelnemer aan het groepsgesprek zei 'je krijgt me hier pas weg als ik niet meer weet wat voor en achter is'.

De ouderen geven wel aan dat er nog de nodige voorzieningen moeten komen in Grashoek, zoals een spreekuur van huisarts en fysiotherapeut, een winkelvoorziening, een pinautomaat en een loket om bankzaken en postzaken te regelen. Een inwoner zei hierover 'al bouw je 100 senioren- of zorgwoningen, als er niet genoeg voorzieningen komen, verhuis ik'.
De ouderen zouden graag zien dat deze voorzieningen in en rond het gemeenschapshuis komen. Ze vinden het belangrijk dat iedereen, dus ook gehandicapten, deze voorzieningen kunnen gebruiken. Verder zouden ze meer informatie willen hebben over allerlei regelingen.


-

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie