Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woenselse basisscholen aan slag met criminaliteitspreventie

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Eindhoven

Persbericht: 18 maart 2002

Preventieproject van Bureau HALT over veelvoorkomende jeugdcriminaliteit

4 Woenselse basisscholen aan de slag met criminaliteitspreventie

De basisscholen Atalanta, Fellenoord, t Palet en Tariek Inbnoe Ziyad uit Woensel-Zuid starten 18 maart met het Preventieproject Woensel-Zuid. De 127 leerlingen van groep 8 gaan twee weken aan de slag met veelvoorkomende jeugdcriminaliteit. In het project werken de scholen nauw samen met de politie, Stichting Delinkwentie en Samenleving en vanuit de gemeente Bureau HALT Eindhoven e.o.

Preventieproject Woensel-Zuid gaat over veelvoorkomende jeugdcriminaliteit. Onderwerpen als diefstal, vandalisme, regels, wetten, normen en waarden en het nut ervan komen op verschillende manieren aan de orde. Het project stimuleert kinderen om na te denken over hun houding, gedrag en verantwoordelijkheid. Door hen bewust te maken van de gevolgen van bijvoorbeeld diefstal of vernieling voor de dader en het slachtoffer, van de eigen keuzemogelijkheden en verantwoordelijkheid levert Preventieproject Woensel-Zuid een bijdrage aan het terugdringen van veelvoorkomende jeugdcriminaliteit.

Politie en Bureau HALT
Jongeren die door de politie aangehouden worden in verband met zaken als diefstal en vandalisme komen meestal bij Bureau HALT terecht. Daarom vertellen tijdens het project medewerkers van Bureau HALT en politie in de klassen over hun werk. De striptweeling Nick & Linda helpt de politie daarbij. Ook komt een ex-gevangene via de Stichting Delinkwentie en Samenleving in de klas vertellen over zijn/haar ervaringen. Op donderdag 28 wordt het project feestelijk afgesloten met een theatervoorstelling.

Bureau HALT ontwikkelde het lesmateriaal voor Preventieproject Woensel-Zuid. Het bureau is onderdeel van de gemeente Eindhoven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie