Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

250.000 Broodzakken zetten focus op de actie

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

250.000 Broodzakken zetten focus op de actie "wie leert rekenen. telt mee"
Brugge, 18/3/2002
Uit onderzoek blijkt dat een op de vijf Vlaamse volwassenen onvoldoende kan rekenen om zich te redden in onze samenleving. Voor hen zijn er in West-Vlaanderen vijf centra waar men rekencursussen organiseert voor volwassenen. Men kan er op eigen tempo en op eigen niveau zowel basisrekenen als elementaire wiskunde aanleren.

De vijf West-Vlaamse Centra voor Basiseducatie riepen dit schooljaar uit tot het Rekenjaar. Er wordt elke maand een actie opgezet om de cursussen rekenen voor volwassenen meer bekend te maken. Het Provinciebestuur van West-Vlaanderen steunt deze acties. Vanaf deze week start een nieuwe actie: 250.000 broodzakken (zie voorbeeld als bijlage) werden bedrukt met enkele foto s van rekensituaties, de telefoonnummers van de Centra voor Basiseducatie en de slogan Wie leert rekenen, telt mee. Medewerkers uit de Centra voor Basiseducatie vragen aan de bakkers uit hun streek om mee te werken aan deze actie.

De bakkers die willen meewerken, krijgen een volle doos broodzakken. Men verwacht dat de bakker zijn brood daarin verpakt, een foldertje meegeeft aan zijn klanten en... een goed woordje doet voor de rekencursussen in de Basiseducatie.
De broodzakken worden gratis ter beschikking gesteld voor de deelnemende bakkers.

Rekenlessen kan je volgen in het Centrum voor Basiseducatie: regio Brugge 050/34.15.15 - regio Oostende 059/80.18.83 regio Roeselare-Tielt - 051/20.60.60 - regio Westhoek 051/50.09.69 regio Kortrijk 056/22.62.84
www.basiseducatie.be

MEER INFORMATIE OVER DIT INITIATIEF KAN JE BEKOMEN BIJ DE DIENST CULTUUR PROVINCIE WEST-VLAANDEREN - K. LEOPOLD III-LAAN 41 TE SINT-ANDRIES
BIJ MEVR. CONNY VANHOOREN - TELEFOON 050/40.35.84 E-MAIL: CONNY.VANHOOREN@WEST-VLAANDEREN.BE

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie