Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Teruggooi-plicht voor paling uit Vlaamse rivieren

Datum nieuwsfeit: 18-03-2002
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse overheid

Paling die in openbare waterlopen opgevist wordt, zal moeten worden teruggegooid. Dat heeft Vlaams minister van leefmilieu en landbouw Vera Dua beslist op basis van een onderzoek naar PCB-verontreiniging bij rivierpaling. Op vijf plaatsen waar een zware verontreiniging werd vastgesteld, zal een meeneemverbod voor alle vissoorten ingesteld worden. De minister beklemtoont dat zij zeker niet het uitoefenen van de hengelsport in het gedrang wil brengen, maar de mensen wil beschermen tegen het consumeren van potentieel gevaarlijke producten.

De vijf plaatsen waar de zwaarste verontreiniging vastgesteld werd en een volledig meeneemverbod voor alle vissoorten zal worden ingesteld, zijn: ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie