Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TIE levert B2B oplossing voor Jan de Rijk en haar klanten

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tie Holding NV
Zoek soortgelijke berichten

Tie Holding NV

JAN DE RIJK KIEST TIE VOOR B2B INTEGRATION

TIE levert B2B oplossing voor Jan de Rijk en haar klanten

dinsdag, 19 maart, 2002

Amsterdam,

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommerce softwarebedrijf TIE Holding N.V. ('TIE'), maakt hierbij bekend dat Jan de Rijk Logistics heeft gekozen voor TIE voor het aansluiten van haar bedrijfsprocessen op die van haar opdrachtgevers. Met de aanschaf en de inrichting van de TIE Enterprise Portal Professional Edition is het project inmiddels van start gegaan.

Willem Heeren, Directeur van Jan de Rijk:
Bij de keuze van software voor het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen van operationeel tot strategisch niveau is het niet logisch die stap te beperken tot de eigen organisatie. Door de processen bij onze opdrachtgevers naadloos aan te laten sluiten op die van Jan de Rijk, wordt een optimum behaald in kostenbesparing èn klantenservice. De oplossing van TIE brengt onze proces ondersteuning tot binnen de muren van onze opdrachtgevers zodat wij ons kunnen concentreren op de business en geen tijd kwijt zijn aan de techniek.

De doelstellingen die Jan de Rijk nastreeft met de implementatie van de TIE oplossingen:

Strategische voorsprong

Logistieke dienstverlening brengt met zich mee dat er een intensief contact is tussen de opdrachtgever en Jan de Rijk Logistics. Niet alleen op het gebied van de goederen zelf, maar des te meer in de ICT ondersteuning van het proces. Opdrachtgevers willen permanent inzicht in de informatie met betrekking tot hun producten, van voorraad positie tot tracking en tracing informatie. Ook ad hoc vragen met betrekking tot capaciteit en kosten moeten snel worden beantwoord. Dit vereist een integratie van de interne processen aan beide zijden van de relatie.

Operationele ondersteuning

Elke klant wil in principe volledig geautomatiseerd op de hoogte blijven van de goederen logistiek die Jan de Rijk van hem overneemt. Dit stelt hoge eisen aan de automatiseringsgraad bij de opdrachtgever. Iedere klant is anders ten aanzien van zijn mogelijkheden en in al die gevallen moet er op onderdelen worden besproken op welke wijze het proces wordt ondersteund. Samen met TIE is een oplossing ontwikkeld die kant en klaar bij de opdrachtgever wordt neergezet en waarin alle processen tussen Jan de Rijk en opdrachtgever zijn ondergebracht. Betrouwbaar en beveiligd zijn deze via het Internet aan elkaar verbonden. Met andere woorden, de klanten van Jan de Rijk praten niet meer over hoe ze aan Jan de Rijk koppelen, maar slechts hoe ze intern gebruik wensen te maken van de mogelijkheden. Deze discussie kan zelfs aan TIE worden overgelaten omdat alle externe voorwaarden met de Jan de Rijk aanpak al zijn ingevuld.

Pepijn Goossens en John Adriaensen, Projectmanagers Connectivity van Jan de Rijk:
TIE levert een wezenlijke bijdrage in de optimalisatie van processen en het sterk reduceren van de benodigde tijd om een klant aan te sluiten op Jan de Rijk. De flexibiliteit van de op Microsoft BizTalk Server 2000 gebaseerde TIE oplossing, zorgt er voor dat ICT een belangrijke bijdrage levert aan de relatie tussen Jan de Rijk en haar klanten.

Dick Raman, CEO TIE Holding N.V.:
De wijze waarop de TIE oplossingen een concrete bijdrage leveren aan de optimalisatie van de relatie en de processen tussen Jan de Rijk en haar klanten, is een schoolvoorbeeld van Collaborative Commerce. TIE is verheugd op deze wijze samen te kunnen werken met een visionair logistiek dienstverlener en een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van Jan de Rijk.

Profiel Jan de Rijk Logistics

Jan de Rijk is leverancier van logistieke dienstverlening door geheel Europa. Het totale pakket aan diensten bestaat uit warehousing, distributie en internationaal transport. Jan de Rijk heeft meer dan 700 vrachtwagens in Europa rijden. Het hoofdkantoor van de Jan de Rijk is gevestigd in Roosendaal. Kantoren zijn er in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B eCommerce softwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de officiële markt van EuroNext Amsterdam. TIE levert hoogwaardige softwareproducten en uitgebreide kennis aan de vestigingen van TIE en verkooppunten wereldwijd. Deze lokale Solution Providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en kostenbesparingen kunnen doorvoeren. De belangrijkste producten van TIE stellen bedrijven in staat om hun backoffice-processen (ERP) te integreren met die van hun klanten of leveranciers en om product informatie te beheersen in een Enterprise Portal. TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en de Verenigde Staten en is een vooraanstaande speler in Europa, Latijns-Amerika en Azië.

Voor Informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: (info@TIEglobal.com) 1435

Energy Park Drive
St. Paul, MN 55116 USA
Tel: +1 651-999-8760
Fax: +1 651-999-8845
Web site: www.TIEglobal.com

E I N D E P E R S B E R I C H T

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie