Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 19-03-2002

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 19-03-2002
Politieberichten van 18/3 (13.00 uur) t/m 19/3 (07.00 uur)

Dokkum: inbraak autos
Het afgelopen weekend werden in de wijk It Fugellan ingebroken in een vijftal personenautos Door verbreking van een ruit of slot kwam men binnen. Uit de autos werd meestal geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars hebben inmiddels aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Dit weekend werd ingebroken in een kantoor aan de Oostergoweg. Een ruit naast de ingang werd met een tegel vernield. Uit het kantoor werd een computer weggenomen. Een medewerker, een 48-jarige inwoner van Tytsjerk, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak auto
Tussen afgelopen zaterdag en maandag is ingebroken in een ventwagen van een kaashandel. De wagen stond op de Leerlooiersstraat. De schuifpui van de verkoopwagen werd opengebroken. Uit de auto werden een aantal kazen (edammer en goudse) weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 22-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Ureterp: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 13.05 uur vond op de Verbindingsweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bromfiets, een 31-jarige inwoner van Frieschepalen, kreeg waarschijnlijk een epileptische aanval en reed tegen een hek naast de weg. Hij kwam vervolgens ten val. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: lastige man en vrouw
Maandag omstreeks 13.25 uur kwam er een melding binnen dat op de Weaze een man met een groot mes liep te zwaaien. Toen de politie ter plaatse kwam, gaf de man het mes over aan een bij hem zijde vrouw, die daarop het mes in haar broeksband verstopte. De man, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden en de vrouw, een 32-jarige inwoonster van Sneek, werden aangehouden. Het mes, een dolkmes, werd in beslag genomen. De beide verdachten werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Daarna zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden; inbraak woning
Afgelopen zondag werd ingebroken in een woning aan de Boomgaardstraat. Een raam aan de achterzijde werd vernield. De woonkamer werd doorzocht. Uit de woning werden een computer, een gsm, een videorecorder, een rijbewijs en legitimatiebewijs weggenomen. De bewoonster, een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 15.10 uur fietste een 73-jarige inwoonster van Oosterwolde over de Schapekamp in de richting van de Prakkenlaan. Op een gegeven moment sloeg de fietsster links af en zag daarbij een personenauto over het hoofd. Deze auto werd bestuurd door een 31-jarige inwoonster uit Oosterwolde. De fietsster kwam ten val en brak daarbij vermoedelijk haar linkerheup. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Leeuwarden: mishandeling
Maandag omstreeks 15.05 uur werd een bedrijfsarts, een 50-jarige inwoonster van Leeuwarden, in haar bedrijfsruimte aan het Ruiterskwartier mishandeld door een patiënt een 39-jarige inwoner van Sneek. De patiënt was op spreekuur bij de arts en was het waarschijnlijk niet eens met de beslissing, die de arts had genomen. De verdachte sloeg de arts verschillende malen. De verdachte werd aangehouden. De arts heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: onder invloed
Maandag omstreeks 16.10 uur werd op de Benzweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 54-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 805 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en tevens kreeg hij een rijverbod voor 9 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Aan het bureau bleek dat de auto waarin de man reed niet meer verzekerd was en ook de APK-keuring ontbrak. Voor deze overtredingen werd eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Maandag omstreeks 21.30 uur werd op het Blauwgras een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Ried: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 15.25 uur reed een bestuurder van een bestelauto, een 49-jarige inwoner van Peins, over de Achterweg in de richting Ried. De man wilde een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Franeker, inhalen. Tijdens het inhalen en het weer naar rechts gaan, raakte hij zijn voorligger. De inwoner van Peins verloor daarop de macht over het stuur en kwam vervolgens in de sloot naast de weg terecht. Met veel moeite werd de man via de voorruit uit de auto gehaald. Hij werd gewond overgebracht naar het MCL-Zuid.

Sint Nicolaasga: aanrijding met drank
Maandag omstreeks 18.45 uur vond op de Rijksweg A6 ter hoogte van de afslag Sint Nicolaasga een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 40-jarige inwoner van Terwispel, verklaarde door aquaplaning te zijn geslipt en hij was vervolgens in de sloot naast de weg terechtgekomen. De auto werd weggesleept. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 985 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 12 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heerenveen: man met mes gestoken
Maandag omstreeks 22.05 uur werd op het AZC aan de Stadionweg een 33-jarige bewoner van Irakese afkomst met een mes gestoken door een medebewoner, een 30-jarige man van Iraanse afkomst. De twee hadden ruzie gekregen, doch waarover werd niet duidelijk. Op een gegeven moment liep deze zo hoog op dat de Iraniër een mes pakte en hiermee instak op de Irakees. Het slachtoffer werd in de schouder geraakt. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer moest een nacht voor observatie in het ziekenhuis blijven. De verdachte werd op het centrum aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Sneek: achtervolging
Maandag omstreeks 23.00 uur zag een patrouille dat een bestuurder van een personenauto aanstalten maakte om de Hein Doekesstraat in te rijden vanuit de P. Sikkesstraat terwijl dit verboden is. Bij het zien van de politiewagen ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Tijdens het rijden werden de lichten gedoofd. Op een stopteken werd door de bestuurder niet gereageerd. Tijdens de achtervolging door verschillende straten werd gebruik gemaakt van de optische en geluidssignalen. De bestuurder bracht uiteindelijk zijn auto op het gras in de Jutrijpstraat tot stilstand en ging er lopend vandoor. Ondanks een onderzoek in de omgeving werd de bestuurder niet meer aangetroffen. De auto werd in beslag genomen.

Akkrum: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.50 uur werd op de Leppedyk een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 35-jarige inwoonster van Akkrum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 240 ug/l. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...