Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 19-03-2002

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 19-03-2002
Politieberichten van 18/3 (13.00 uur) t/m 19/3 (07.00 uur)

Dokkum: inbraak autos
Het afgelopen weekend werden in de wijk It Fugellan ingebroken in een vijftal personenautos Door verbreking van een ruit of slot kwam men binnen. Uit de autos werd meestal geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars hebben inmiddels aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Dit weekend werd ingebroken in een kantoor aan de Oostergoweg. Een ruit naast de ingang werd met een tegel vernield. Uit het kantoor werd een computer weggenomen. Een medewerker, een 48-jarige inwoner van Tytsjerk, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak auto
Tussen afgelopen zaterdag en maandag is ingebroken in een ventwagen van een kaashandel. De wagen stond op de Leerlooiersstraat. De schuifpui van de verkoopwagen werd opengebroken. Uit de auto werden een aantal kazen (edammer en goudse) weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 22-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Ureterp: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 13.05 uur vond op de Verbindingsweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bromfiets, een 31-jarige inwoner van Frieschepalen, kreeg waarschijnlijk een epileptische aanval en reed tegen een hek naast de weg. Hij kwam vervolgens ten val. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: lastige man en vrouw
Maandag omstreeks 13.25 uur kwam er een melding binnen dat op de Weaze een man met een groot mes liep te zwaaien. Toen de politie ter plaatse kwam, gaf de man het mes over aan een bij hem zijde vrouw, die daarop het mes in haar broeksband verstopte. De man, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden en de vrouw, een 32-jarige inwoonster van Sneek, werden aangehouden. Het mes, een dolkmes, werd in beslag genomen. De beide verdachten werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Daarna zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden; inbraak woning
Afgelopen zondag werd ingebroken in een woning aan de Boomgaardstraat. Een raam aan de achterzijde werd vernield. De woonkamer werd doorzocht. Uit de woning werden een computer, een gsm, een videorecorder, een rijbewijs en legitimatiebewijs weggenomen. De bewoonster, een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 15.10 uur fietste een 73-jarige inwoonster van Oosterwolde over de Schapekamp in de richting van de Prakkenlaan. Op een gegeven moment sloeg de fietsster links af en zag daarbij een personenauto over het hoofd. Deze auto werd bestuurd door een 31-jarige inwoonster uit Oosterwolde. De fietsster kwam ten val en brak daarbij vermoedelijk haar linkerheup. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Leeuwarden: mishandeling
Maandag omstreeks 15.05 uur werd een bedrijfsarts, een 50-jarige inwoonster van Leeuwarden, in haar bedrijfsruimte aan het Ruiterskwartier mishandeld door een patiënt een 39-jarige inwoner van Sneek. De patiënt was op spreekuur bij de arts en was het waarschijnlijk niet eens met de beslissing, die de arts had genomen. De verdachte sloeg de arts verschillende malen. De verdachte werd aangehouden. De arts heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: onder invloed
Maandag omstreeks 16.10 uur werd op de Benzweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 54-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 805 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en tevens kreeg hij een rijverbod voor 9 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Aan het bureau bleek dat de auto waarin de man reed niet meer verzekerd was en ook de APK-keuring ontbrak. Voor deze overtredingen werd eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Maandag omstreeks 21.30 uur werd op het Blauwgras een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Ried: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 15.25 uur reed een bestuurder van een bestelauto, een 49-jarige inwoner van Peins, over de Achterweg in de richting Ried. De man wilde een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Franeker, inhalen. Tijdens het inhalen en het weer naar rechts gaan, raakte hij zijn voorligger. De inwoner van Peins verloor daarop de macht over het stuur en kwam vervolgens in de sloot naast de weg terecht. Met veel moeite werd de man via de voorruit uit de auto gehaald. Hij werd gewond overgebracht naar het MCL-Zuid.

Sint Nicolaasga: aanrijding met drank
Maandag omstreeks 18.45 uur vond op de Rijksweg A6 ter hoogte van de afslag Sint Nicolaasga een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 40-jarige inwoner van Terwispel, verklaarde door aquaplaning te zijn geslipt en hij was vervolgens in de sloot naast de weg terechtgekomen. De auto werd weggesleept. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 985 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 12 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heerenveen: man met mes gestoken
Maandag omstreeks 22.05 uur werd op het AZC aan de Stadionweg een 33-jarige bewoner van Irakese afkomst met een mes gestoken door een medebewoner, een 30-jarige man van Iraanse afkomst. De twee hadden ruzie gekregen, doch waarover werd niet duidelijk. Op een gegeven moment liep deze zo hoog op dat de Iraniër een mes pakte en hiermee instak op de Irakees. Het slachtoffer werd in de schouder geraakt. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer moest een nacht voor observatie in het ziekenhuis blijven. De verdachte werd op het centrum aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Sneek: achtervolging
Maandag omstreeks 23.00 uur zag een patrouille dat een bestuurder van een personenauto aanstalten maakte om de Hein Doekesstraat in te rijden vanuit de P. Sikkesstraat terwijl dit verboden is. Bij het zien van de politiewagen ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Tijdens het rijden werden de lichten gedoofd. Op een stopteken werd door de bestuurder niet gereageerd. Tijdens de achtervolging door verschillende straten werd gebruik gemaakt van de optische en geluidssignalen. De bestuurder bracht uiteindelijk zijn auto op het gras in de Jutrijpstraat tot stilstand en ging er lopend vandoor. Ondanks een onderzoek in de omgeving werd de bestuurder niet meer aangetroffen. De auto werd in beslag genomen.

Akkrum: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.50 uur werd op de Leppedyk een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 35-jarige inwoonster van Akkrum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 240 ug/l. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie