Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming plannen terrein Clercx - Kappa van Dam, Helmond

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Helmond


19 maart 2002
Overeenstemming plannen terrein Clercx - Kappa van Dam

Er is overeenstemming bereikt over de verplaatsing van het golfkartonbedrijf Kappa van Dam naar het bedrijventerrein BZOB. De gemeente, Kappa van Dam en Volker Wessels Vastgoed hebben hierover op 5 maart jl. een principe-akkoord bereikt. De overeenkomst is niet definitief: zowel het College van B&W en de gemeenteraad als de Raad van Bestuur van Kappa Packaging BV en de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Koninklijke Volker Wessels Stevin moeten hiermee nog instemmen.

Over een aantal zaken is overeenstemming bereikt. Zo zijn de drie partijen het eens over de afname van bouwgrond op het BZOB. Het gaat om 4,5 hectare. Ook is er overeenstemming over het feit dat Volker Wessels Vastgoed een nieuwe fabriek bouwt voor Kappa van Dam. Deze afspraken worden momenteel nader uitgewerkt.
Dit betekent ook dat het stedebouwkundig plan 'De Groene Loper' voor het voormalige terrein van Clercx- Kappa van Dam op hoofdlijnen klaar is. Volker Wessels Vastgoed en Stam en de Koning hebben het plan in opdracht van de gemeente Helmond en Kappa van Dam ontwikkeld. Het plan voorziet in zo'n 300 woningen, ingebed in de natuurlijke omgeving van water en bos tussen het voormalige Vendex-gebouw en het Verliefd Laantje. Het bestaat uit vier hoofdelementen:
- De Donk: Dit is het gebied dat ligt tussen het voormalige Vendex-gebouw en de wijk Zwanenbeemd en wordt gekenmerkt door stedelijke bebouwing met een lineaire opbouw. Te denken valt aan statige herenhuizen met rijzige gevels. De bebouwing langs het kanaal is hoger en lager aan de zijde van de Beethovenlaan.
- "Aarle-Rixtelselaantje"; een kruisende (recreatieve) oost-westroute die het kanaal kruist. Dit element wordt op haalbaarheid nader onderzocht.

- "Nieuwe Beek": Dit is het gebied dat bepaald wordt door het pand Karelstein.Twee elementen worden hieraan toegevoegd: een grote stadsvilla en een appartementencomplex. Dit wordt tevens een nieuwe ecologische verbinding van de wijk Zwanenbeemd naar de kanaaloever en de Bundertjes.

- "Het Bos": Dit is het meest noordelijk gelegen deel van het plan (tot aan het Verliefd Laantje) en bestaat uit villa's op ruime percelen. Aan weerskanten van dit gebied is ruimte voor enkele appartementencomplexen.

Het stedebouwkundig plan en de daarbij horende wettelijke procedures worden momenteel nader uitgewerkt danwel voorbereid. Het zal voor de eerstvolgende commissievergadering worden geagendeerd.

Een toelichting op het stedebouwkundig plan en de vervolgprocedure wordt gegeven tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 3 april. Deze wordt gehouden in de Gaviolizaal om 20.00 uur. Bewoners en direct betrokkenen worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie