Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester van Purmerend neemt ontslag per 1 december 2002

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Purmerend

Burgemeester Th. van Dam van Purmerend maakt gebruik van FPU-regeling

Purmerend- Burgemeester Th. van Dam van de gemeente Purmerend heeft -na een gesprek met de fractievoorzitters op 6 maart jl.- besloten om per 1 december aanstaande ontslag te nemen. Vóór zijn herbenoeming in het jaar 2000, voor een derde termijn, had Van Dam reeds aangegeven niet tot januari 2005, wanneer hij 65 hoopt te worden, te zullen aanblijven. De heer Van Dam werd -na 18 jaar wethouder te zijn geweest in Zaandam en Zaanstad- op 1 september 1988 burgemeester van Purmerend.

De heer Van Dam heeft afgesproken ruimschoots van tevoren te zullen aangeven welke datum hij zou willen stoppen. Het gesprek hierover heeft hij bewust op de verkiezingsdag belegd. Enerzijds omdat hij geen discussie over de procedure voor zijn opvolging wilde laten ontstaan vóór de verkiezingen en anderzijds omdat hij nadrukkelijk de mogelijkheid wilde uitsluiten dat men op enigerlei wijze in de veronderstelling zou geraken dat zijn vertrek iets te maken zou hebben met de verkiezingsuitslag of de samenstelling van een nieuw college.

Bij de uiteindelijke datumkeuze hebben dezelfde argumenten meegespeeld als bij de aanstelling van de interim-griffier, de heer J. Dekker. Raad en college moeten de komende tijd nog invulling geven aan een aantal aspecten van het duale stelsel en wel zodanig dat eventuele sollicitanten voor het burgemeesterschap, net zoals voor de definitief aan te trekken griffier, in ieder geval kunnen weten welke kant de raad op wil. Voor de burgemeestersfunctie geldt daarnaast ook nog dat de gemeenteraad moet kunnen debatteren over het al of niet houden van een referendum.

De fractievoorzitters van de oude gemeenteraad en de leden van het college hebben tegen deze achtergrond ingestemd met 1 december 2002 als ontslagdatum.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie