Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Theo Meijer ontvangt eisen landschapsschilder Jacob Ruysdael

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Milieudefensie
Zoek soortgelijke berichten

Milieudefensie

Aankondiging voor de pers

Historische ontmoeting met vice-voorzitter kamercommissie Ruimtelijke Ordening
Theo Meijer ontvangt eisen landschapsschilder Jacob Ruysdael

Amsterdam, 18 maart 2002 --- Morgenmiddag 19 maart ontvangt CDA-er Theo Meijer, vice-voorzitter van de kamercommissie Ruimtelijke Ordening, op het Binnenhof uit handen van de wereldberoemde landschapsschilder Jacob Isaacszoon Ruysdael een eisenpakket over de binnenkort te behandelen 5e nota Ruimtelijke Ordening. De overhandiging is onderdeel van de actieweek 'Bescherm de groene ruimte' en valt onder de gezamenlijke Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en Novib- campagne Gaat het in mei om de wereld van JOU?

Ruysdael (1628-1692): 'Met deze nota valt er binnenkort niets meer schilderen want dan wordt iedere horizon begrensd door de contouren van een bedrijventerein of Vinex-locatie. We hebben een Nederland nodig waar de landschapschilders nog verliefd op kunnen worden, een Nederland waar de dichters nog over kunnen dichten...'

Wat: Jacob Isaacszoon Ruysdael biedt Theo Meijer (CDA) eisenpakket aan
Waar: Binnenhof, Den Haag (bij de fontein) Wanneer: Dinsdagmiddag 18 maart,13.00 uur

In het eisenpakket voor Theo Meijer wordt onder meer gevraagd boeren te belonen voor hun rol als landschapbeheerder. Het hiervoor benodigde geld is beschikbaar als Europese subsidies verschuiven van productiesteun naar beheerssteun. Het open landschap mag niet verder worden volbouwd. Dat kan worden bereikt door strakke grenzen om reeds bebouwd gebied te trekken en een open-ruimteheffing in te voeren. Ook moeten er geïnvesteerd worden in groengebieden in de buurt van steden en dorpen om het recreëren er aantrekkelijker te maken.

Actieweek De actieweek Bescherm de groene ruimte gaat vandaag van start met advertenties in de grote landelijke dagbladen. Op 21 maart is er een debat met fractiespecialisten ruimtelijke ordening in Felix Meritis (Amsterdam). Op vrijdag 22 maart komt PvdA- lijsttrekker Ad Melkert op werkbezoek naar de Bloemendaler- en Keverdijksche polder. Onderwerpen: de bebouwing in het Groene Hart en de verbinding A6/A9. Een beperkt aantal journalisten kan mee! Opgave via Milieudefensie persvoorlichting.

De gezamenlijke campagne van Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en Novib Gaat het in mei om de wereld van JOU? brengt urgente thema's op het gebied van milieu, natuur en eerlijke wereldhandel onder de aandacht van de politieke partijen. De pay- off luidt dan ook; Jouw mening hoort in het regeerakkoord!. Er zijn tijdens de campagne debatten, werkbezoeken met politici en verrassende acties gepland. Hoogtepunt vormt een manifestatie op zaterdag 20 april in de Amsterdamse Beurs van Berlage.

Voor meer informatie:
Persvoorlichting Milieudefensie, telefoon 020 5507 333 www.milieudefensie.nl


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie