Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startsein aanleg geluidsscherm Floris Versterlaan Leiden

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden

Bloeiend geluidsscherm beschermt woonwijk tegen overlast Groenoord Plaza

Startsein aanleg geluidsscherm Floris Versterlaan

Hein Dijkerman, voorzitter van de buurtvereniging Groenoord-Noord, geeft morgen het officiële startsein voor het plaatsen van het bijzondere geluidsscherm op de afscheiding tussen de Floris Versterlaan en Groenoord Plaza.

Het bouwplan Groenoord Plaza betekent uitbreiding van de bedrijfsmatige functies op het terrein. De direct naast het terrein gelegen woonwijk mag daarvan echter geen overlast krijgen. Reden om in de ruim twee jaar geleden afgegeven milieuvergunning voor het bouwplan als vereiste op te nemen dat tussen het Groenoord Plaza en de Floris Versterlaan een geluidsscherm komt. Extra aandacht was er om het geluidsscherm te laten passen in de woonomgeving. Daarom is gekozen een zogeheten groeiwand met een hoogte van 4,5 m. Deze groeiwand bestaat uit een rasterwerk, gevuld met grond, dat wordt beplant met gewone klimop aan de zijde van Groenoord Plaza, en met 90% gewone klimop en 10% bloeiende klimop (bosrank en boskamperfoelie) aan de zijde van de woonwijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie