Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 19-03-2002

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Dronten 19-03-2002 Voormalig VOS`ers in gemeentehuis gehuldigd Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

VOS-team gehuldigd
DRONTEN Op uitnodiging van de gemeente Dronten kwamen gisterenmiddag in de raadszaal van het gemeentehuis 12 jongeren van het Veilig Op Straat (VOS)-project bij elkaar. Met hun familie, vrienden, (politie)begeleiders en (toekomstig) werkgevers als publiek ontvingen zij uit handen van waarnemend plaatsvervangend korpschef Van Eeuwijk hun getuigschriften. Hét bewijs dat zij aan het VOS-project deelnamen. Deze jongeren zijn inmiddels bezig hun toekomst verder vorm te geven. Zo volgt een aantal een (vervolg)opleiding en anderen hebben een baan in het bedrijfsleven zoals de beveiligingsbranche of werken als hulpverleners. Iedereen is trots op de resultaten. Wethouder de Schutter en burgemeester Gresel spraken de (voormalig) VOSers lovend toe en de burgemeester gaf aan dat deze jongeren hem als referentie mogen gebruiken. Cijfers ondersteunen de positieve reacties. Van Eeuwijk noemde de eerste resultaten van een onderzoek onder 800 inwoners. In totaal kent 64% van de ondervraagde inwoners het VOS-project en 92% vindt het een goed initiatief. Ruim 80% van de respondenten van dit onderzoek denkt dat de aanwezigheid van de jongeren als toezichthouders een positieve invloed heeft op de veiligheid. Van de ondervraagden vindt 91% dat het project voortgezet moet worden. Na de speeches, waarbij ook de politie een dank voor haar initiatief en inzet kreeg, kregen de deelnemers hun getuigschriften van de politie, bloemen en een polo Doe het in Dronten van de gemeente. Meer algemene informatie over het VOS-project staat op deze website.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie