Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht A'dam Amstelland 19-03-2002

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten

Politie Amsterdam-Amstelland

Fietser doodgereden
19-3-2002. Gisteravond rond tien voor acht is een 55-jarige fietser overleden na een aanrijding met een personenauto op de Arent Krijtstraat te Diemen. De personenauto werd bestuurd door een 33-jarige man. Het slachtoffer is ter plaatse gereanimeerd maar in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De bestuurder had alcohol gedronken, hij blies een promillage van 0,63. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.


---

Verkeerscontroles in de regio
19-3-2002. Woensdag hield de politie in en rond Amsterdam diverse verkeerscontroles. Daarbij werden in totaal 132 mensen op de bon geslingerd.

Autogordels
Op de Provincialeweg in Uithoorn hield de politie een gordelcontrole. Daarbij werden 31 overtredingen geconstateerd. Eén van de bestuurders reed in een auto tijdens een ontzegging van rijbevoegdheid. Zijn auto werd aan de ketting gelegd.

Te hard rijden
Bij een snelheidscontrole op de Rozenburglaan werden 33 bestuurders betrapt op het overtreden van de maximumsnelheid. Ter plaatse mag 50 kilometer per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91.

Bij een snelheidscontrole op de Stadionweg reden 36 automobilisten tegen de lamp. Dit tot grote tevredenheid van de buurtbewoners, die het overtreden van de maximumsnelheid op deze plaats al lange tijd zat zijn.

Bij snelheidscontroles op de Antony Moddermanstraat en de Savornin Lohmanstraat werden in totaal 14 bestuurders betrapt op het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 78 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Op de Rijksweg A4 werd een 51-jarige automobilist uit Oegstgeest geklokt met een snelheid van 156 kilometer per uur, waar 100 het maximum is. Rood licht negeren
Bij een controle op de Wibautstraat werden 14 automobilisten bekeurd die niet stopten voor het rode verkeerslicht. Zij kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.


---

Dodelijke aanrijding
19-3-2002. Maandagavond rond kwart voor zes verongelukte een 89-jarige Amsterdammer op de Westpoortweg vlak voor Amsterdam. Het slachtoffer reed met zijn invalidenvoertuig over de rijbaan toen hij frontaal in botsing kwam met een hem tegemoetkomende auto. De Amsterdammer was op slag dood. De bestuurder van de personenauto raakte ook gewond en werd naar een ziekenhuis vervoerd. Hij mocht na behandeling weer naar huis.

Ter plaatse is de rijbaan verdeeld in vier rijstroken. Twee daarvan zijn in verband met werkzaamheden afgesloten voor het verkeer; de andere twee. zijn bestemd voor verkeer in beide richtingen. De automobilist ging er kennelijk vanuit dat beide rijstroken bestemd waren voor het verkeer richting IJmuiden en bereed daarom de linker rijstrook tijdens een inhaalmanoeuvre. Plotseling doemde de brommobiel van de 89-jarige Amsterdammer voor hem op en een frontale aanrijding was het gevolg. Door het ongeval is de rijbaan ongeveer twee uur afgesloten geweest. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.
---


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie