Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 19-03-2002

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Hoogeveen 19-03-2002
Persberichten van dinsdagmorgen 19 maart 2002 Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156

Met auto het kanaal in

ERICA Afgelopen nacht is een 48-jarige inwoner van Emmen met zijn auto in het kanaal langs de Verlengde Herendijk geraakt. Volgens getuigen reed deze bestuurder slingerend over de weg en schoot zonder verdere aanwijsbare redenen het kanaal in. Het bleek dat de bestuurder alcohol genuttigd had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 595 µg/l. Dat is ongeveer 1,35 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hardrijder

ZWARTEMEER Gisteravond werd in de bebouwde kom van Zwartemeer een 20-jarige inwoner van die plaats aangehouden, nadat hij met zijn auto met snelheden van boven de 100 km had gereden. De man krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Diefstal uit auto

ASSEN Op de carpoolplaats aan de Haar is gisteravond ingebroken in een auto. Om in de auto te komen werd een ruit vernield. Gestolen werd een carkit, een radardetector en een autoradio-cdspeler. Het verwijderen van deze goederen uit het dashboard is met grof geweld gebeurd. Inbraak in woning

RODEN Gisteravond werd ontdekt dat er ingebroken was bij een woning annex bedrijf aan de Kanaalstraat. De daders waren binnengekomen door het forceren van een achterdeur. Het gehele bedrijf werd doorzocht, terwijl in de woning een paar kasten zijn doorzocht. Vermist wordt wat geld uit een kassalade en een horloge.
Diefstal rozen

KLAZIENAVEEN Gistermiddag werd een 23-jarige inwoner van Klazienaveen betrapt bij het stelen van twee bossen rozen uit een tuinbouwkas aan de Gantel. De man is aangehouden en verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Diefstal uit bedrijf

ZUIDLAREN Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een bedrijfspand aan de E79. Om binnen te komen hadden de daders het slot van de voordeur geforceerd. Gestolen werden zes nieuwe fietsen. De totale schade is nog niet bekend.
Vernieling

ASSEN Gistermiddag zijn twee jongens van 14 en 15 jaar uit Assen betrapt bij het vernielen van ruiten van een pand aan de burgemeester Bothenius Lohmanweg. De jongelui hadden eigenlijk geen duidelijke reden waarom zij de ruiten hadden ingegooid. Na verhoor zijn de knapen overgedragen aan de ouders en beide krijgen een boete voor het vernielen van de ruiten.
Auto uitgebrand

NIEUW AMSTERDAM Gistermiddag brandde op de Dikkewijk O.Z. een auto volledig uit. De bestuurder, een 34-jarige man uit Emmen, ontdekte dat er plotseling vlammen onder de motorkap wegkwamen. De brandweer kwam ter plaatse om de restanten na te blussen. De vermoedelijke oorzaak is kortsluiting in de bedrading.
Snelheidscontrole

GEMEENTE COEVORDEN De politie van de wijkeenheid Coevorden heeft gisteren met de lasergun snelheidscontroles gehouden in Aalden, Wezeperbrug, Schoonoord, Erm, Sleen en Benneveld. In totaal werden 21 automobilisten en 4 bromfietsers bekeurd. De snelste bromfiets reed 53 km daar waar hij 30 mocht rijden. De snelste auto reed 75 km op een weg waar 50 was toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie