Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onzorgvuldige voorbereiding km-heffing dreigt

Datum nieuwsfeit: 19-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BOVAG

Onzorgvuldige voorbereiding km-heffing dreigt

Vandaag dreigt de politiek een onzorgvuldige stap te nemen in de voorbereiding van nieuwe systemen die de mobiliteit in ons land moeten gaan verbeteren.
PvdA, GroenLinks en D66 proberen met een amendement op de wet Bereikbaarheid en Mobiliteit het principe van de kilometerheffing er nog voor de verkiezingen doorheen te jagen. BOVAG vindt dit een uiterst bedenkelijke, politiek ongepaste gang van zaken. Immers, het wetsvoorstel is bedoeld om betalen voor gebruik van nieuw aan te leggen weginfrastructuur mogelijk te maken. De kilometerheffing is volgens BOVAG slechts een middel om de huidige autobelastingen te variabiliseren. Zeker nu ook de Raad van State nog veel kritiek heeft op de plannen van de Regering om kilometerheffing mogelijk te maken, gaat het niet aan, om nu langs een andere weg alvast beslissingen af te dwingen. Bovendien hebben minister en kamer al eerder afgesproken geen beslissingen te zullen nemen over de kilometerheffing alvorens dat nieuwe wetsvoorstel kan worden bediscussieerd. Het wetsvoorstel Bereikbaarheid en Mobiliteit biedt in zijn huidige vorm nog de mogelijkheid dat ook op bestaande wegen tol kan worden geheven. Wegen waar dus al voor is betaald. Die mogelijkheid moet uit het voorstel worden gehaald. BOVAG pleiten ervoor dat het amendement, dat daartoe is ingediend, breed door de Tweede Kamer zal worden ondersteund.

EINDE BERICHT

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie